Wat zit er allemaal in een pofzak?

In een pofzak bewaar je uiteraard pof. Maar naast pof hebben we ook een aantal andere essentials voor boulderen. Pof zelf is een poeder dat vocht absorberende eigenschap heeft. Het helpt bij het wegnemen van zweet op je huid. Dat is handig bij klimmen maar ook bij andere sporten zoals gewichtheffen of turnen.

Wat zijn pofzak essentials?

Welke andere items horen in je pofzak bij boulderen en klimmen? Eigenlijk zijn het vooral alle hulpmiddelen die je kunt bedenken die het helpen bij het boulderen. Bij het boulderen zijn je vingers essentieel. Zowel je huid als de pezen moeten in goede conditie zijn. Maar vergeet bijvoorbeeld ook niet je nagels en het voorkomen van wondjes. Een snee in je vinger is erg vervelend. Vooral bij het boulderen en klimmen zorgen frictie op het huid dat wondjes alleen maar erger worden.

  • Nagelknipper
  • Vingertape
  • Pleisters
  • Jodium of Wondhelende zalf
  • Schaartje (knippen pleisters, tape of nagel en eelt)
  • Superlijm (voor echt hardcore klimmers)
  • Borstels
  • Liquid chalk

Houd je vingers in goede conditie

Voor vinger-verzorging zijn de nagelknipper en vingertape essentieel. Door het bruut vasthouden van grepen kan het soms voorkomen dat een deel van je nagel scheurt. Je wilt dat dit niet verder doorscheurt dus moet je het bijwerken met een nagelknipper. Daarnaast is het ook vervelend om te klimmen met lange nagels. Vergeet ook je teennagels niet. Vooral als je voeten in klimschoenen propt wil je niet dat je te lange teennagels hebt.

Een vingertape kun je ook gebruiken als pleister en om te zorgen dat wondjes zo klein mogelijk blijven. Je kunt het soms ook gebruiken als je voelt dat je huid dunner wordt.

In sommige boulderhallen worden pleisters, jodium of wondhelende zalf gratis bij de bar of balie aangeboden. Vraag er dus naar als je het nodig hebt!

Borstels en liquid chalk is vooral nodig voor het boulderen zelf. Als je bijvoorbeeld meer grip op de grepen hebt. Volgens sommige heeft het borstelen van grepen vooral een positieve mentale werking. Het bereidt je geestelijk voor om meer vertrouwen te krijgen in het behalen van een boulder.

Superlijm voor je vingers raden we je eigenlijk niet aan. Maar ben je echt een hardcore klimmer? Ga je graag je boulder sessie al bloedend door? Dan is superlijm een redmiddel om te zorgen dat je wondjes niet groter worden. Je kunt superlijm gebruiken om wondjes te dichten. Het is echter een chemisch middel en kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Liever niet doen dus.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie