Wat is TopLogger? Wat doet het voor boulderen?

Boulderaars die regelmatig boulderen in de boulderhal, hebben vast wel eens gehoord van TopLogger. Je ziet een tablet in de hal waarop een plattegrond van de boulderruimtes staan afgebeeld. Naast de tablet is een banner of poster met het logo van TopLogger. Boulderhallen laten wel eens het woordje vallen op hun social media. TopLogger is al een aantal jaren werkzaam en bezig om met alle boulderhallen samen te werken.

Wat is TopLogger?

Initieel begon Toplogger als een smartphone app om je behaalde boulderproblemen in een boulderhal af te vinken. Je logt dus je tops! Je kunt ook aangeven of je een probleem in één keer hebt afgemaakt (een flash), of dat je meerdere pogingen nodig had voordat je het probleem hebt gehaald (een top). Ook kun je invullen hoe vaak je een probleem hebt getopt.

Hoe gebruik je het?

TopLogger gebruik je bij het boulderen in de boulderhal.
  1. Download de app TopLogger op je smartphone, of ga naar de webapplicatie (te openen via een browser op je pc, laptop, tablet, smartphone etc.)
  2. Registreer een account met je email, Google-account of Facebook-account.
  3. Klik links op je eigen naam, een nieuw menuutje verschijnt. Klik op “Hal wisselen” om een boulderhal te selecteren.

Links in het menu vind je “Boulders”: hier vind je de plattegrond van de boulderhal. De ruimte in opgedeeld in secties en boulderproblemen zijn weergegeven als bolletjes. Klik op een bolletje om deze te loggen.

“Dashboard”: hiermee kun je statistieken inzien. Je boulderniveau wordt berekend en je ziet jouw hoogst behaalde tops. Voor flashes krijg je bonuspunten. Ook kun je zien hoe je presteert tegenover andere boulderaars in dezelfde hal.

“Competities”: deze optie wordt bijna niet gebruikt. Maar als een boulderhal een competitie organiseert in combinatie met TopLogger, dan kun je hier de competitieboulders afvinken.

“Reserveringen”: hiermee kun je een plekje bij de boulderhal reserveren. Via de kalender kies je een dag en daarna kies je een beschikbare tijdslot.

Gebruik jij al TopLogger?

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

2 gedachten over “Wat is TopLogger? Wat doet het voor boulderen?”

Plaats een reactie