Vanaf 1 juli mogen we weer boulderen?

Goed nieuws voor de boulderaars onder ons. Vanaf 1 juli mogen de boulderhallen (onder voorwaarden) weer open! Na bijna 4 maanden kunnen we dan eindelijk weer boulderen. Naast boulderhallen, dus sportscholen, mogen ook de casino’s en sauna’s eerder open dan gepland. De oorspronkelijke datum zou 1 september zijn,

Veel bouderhallen waren druk bezig om klimwanden op te zetten in de buitenlucht. Dit zou voor veel hallen een extra omzet kunnen genereren. Binnenkort mogen we dus ook gebruik maken van de hal binnen.

De boulderhallen mogen onder voorwaarden open. Dit betekent dat wij met zijn allen de protocol voor veilig sporten moeten volgen. Het houdt voor namelijk in dat de 1.5 meter maatregel gewaarborgd wordt.

Veel boulderhallen en klimorganisaties hebben de laatste niet stil gestaan en afgewacht op de overheid. Er is een petitie opgezet en de lokale en landelijke media is mee gaan bemoeien voor het eerder openen van de boulder en klimhallen.

Bij de meeste boulderhallen zijn hier en daar aanpassingen aangebracht. Op instagram foto’s van verschillende boulderhallen zien we afzet lint en tape om de looppaden richting te geven. De mensen van Bossche boulders zijn er al klaar voor!

Plaats een reactie