UPCOMING: Gropo Bouldergym | Groningen, Nederland

Noorden represent! Groningen was een aantal jaar geleden een boulderhal verloren, omdat het pand moest worden gesloopt. Gelukkig kun je binnenkort bij Gropo bouldergym weer naar hartelust omhoog klauteren. Aan de foto’s te zien, ziet het er veelbelovend uit. Deze maand (augustus) zijn ze vooral bezig met de puntjes op de i -of eigenlijk: de steentjes in de wand!

Gropo

Er is nog geen precieze datum vastgesteld voor de opening van deze boulderhal. Het plan is naar eigen zeggen najaar 2016, maar een beetje speurwerk wijst uit dat de bouldergym in ieder geval op zaterdag 17 september 2016 er piekfijn uit moet zien en ready-to-boulder. De hal verzorgt dan namelijk het NSKB 2016 (Nationale Studenten Kampioenschap Boulderen).

pofzak_gropo_bouldergym_boulderhal_3

Ook aan de kleintjes wordt gedacht: er komt een speciale klauterhoek voor bezoekers vanaf 3 jaar. Als enige boulderhal van Groningen hopen ze een breed publiek, zowel jong als oud, te trekken.

Voorheen was de locatie een loods van een houthandel. Dit soort gebouwen leent zich prima voor om  te gebruiken als boulderhal, dat kun je ook zien bij al bestaande boulderhallen. De boulderhal bevindt zich in de buurt Ulgersmabuurt en wijk Noorddijk.

Met een grondoppervlakte van 1000 vierkante meter en een klimoppervlak van 750 vierkante meter  beweren ze één van de grootste boulderhallen van Nederland te zijn! Om de voortgang van deze hal te volgen kun het beste hun Facebookpagina volgen.

Locatie Gropo

Adres:

Gropo
Ulgersmaweg 8
9731 BS Groningen

Vanaf Station Groningen is het ongeveer 15 minuten fietsen.

Met het openbaar vervoer is het ongeveer 15 minuten vanaf Station Groningen. Je moet dan vanaf de bushalte nog ongeveer 7 minuten lopen richting de boulderhal.

Gropo online

Website: www.gropo.nl

Facebook: facebook.com/gropobouldergym

Gropo pofzak_gropo_bouldergym_boulderhal_5 pofzak_gropo_bouldergym_boulderhal_4

De foto’s zijn afkomstig van de Facebook-pagina van Gropo.