UPCOMING: Boulderhal Bruut | Breda, Nederland

Brabanders kunnen binnenkort spieren kweken (vooral West en Midden) bij Boulderhal Bruut. De naam alleen al is bruut en ik verwacht dan ook wel spectactulaire wanden (overhang) met powerboulders! De basisvoorzieningen en klimwanden zijn al gezet. Geschat wordt dat alles begin september 2016 af zal zijn.  Ook worden de nieuwste trainingsfaciliteiten speciaal voor klimmers beloofd. Bruut zal de eerste boulderhal van West-Brabant worden, met een vloeroppervlakte van 1000 vierkante meter en een klimoppervlak van ongeveer 520 vierkante meter.

pofzak_boulderhal_bruut_breda Boulderhal Bruut

De eigenaren (Jelmer Pelt, Jelle Zijlstra en Wouter Jongeneelen) van deze boulderhal zijn niet onbekend binnen de klim- en boulderwereld. Zo is Jelmer ook mede-eigenaar van Boulderhal Sterk in Utrecht en Wouter is ex-topklimmer en voormalig bondscoach van de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging).

Walltopia heeft de klimwanden verzorgd. Komt deze naam je bekend voor? Zij hebben namelijk ook voor Grip Boulderhal gebouwd. Ook hebben ze meer dan genoeg ervaring met het inwendig realiseren van klimhallen over de hele wereld. Inmiddels hebben ze hun stempel kunnen drukken op meer dan 1500 klimwanden, in totaal 50 landen.

De boulderhal bevindt zich buiten het centrum van Breda, in de buurt Emer en wijk Breda Noord-West. Hier zijn ook andere sportclubs en verschillende bedrijven gevestigd. De voortgang van deze hal wordt bijgehouden op hun Facebookpagina.

Locatie Boulderhal Bruut

Adres:

Boulderhal bruut
Spinveld 66
4815 HT Breda

De locatie is maar 11 minuten fietsen vanaf Station Breda.

Met het OV duurt het 5 of 14 minuten, afhankelijk van welke bus je pakt. Dan moet je nog ongeveer 4-6 minuten lopen vanaf de bushalte.

Boulderhal Bruut online

Website: www.boulderhalbruut.nl

Facebook: facebook.com/boulderhalbruut

pofzak_boulderhal_bruut_breda_3 pofzak_boulderhal_bruut_breda_2

 

De foto’s zijn afkomstig van de Facebook-pagina van Bruut.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “UPCOMING: Boulderhal Bruut | Breda, Nederland”

Plaats een reactie