UPCOMING: Boulderhal Block013 | Tilburg, Nederland

Met de komst van Block013 zal Noord-Brabant niet één, maar drie boulderhallen rijk zijn (Tilburg, Eindhoven, Breda)! Een vanzelfsprekende naam, want 013 is het netnummer van Tilburg en block heeft 100% relevantie met boulderen. De boulderhal zal qua grondoppervlakte ongeveer 1000 vierkante meter bedragen.

pofzak_boulderhal_block_013_Tilburg_2 pofzak_boulderhal_Tilburg_block_013

De drie eigenaren Robin Donders, Jeroen Donders, en Max van der Heijden zijn zelf fanatieke boulderaars met ervaring in de buitenlucht (boulderen op echte rotsen welteverstaan) en (internationale) wedstrijden. Ook hebben ze achter de schermen ervaring opgedaan bij Boulderhal Sterk te Utrecht. Zodra de boulderhal af is, lenen ze zich ook voor als instructeurs en trainers.

Vanaf begin mei 2016 zijn de jongens (en vrijwilligers) al bezig met bouwen in de voormalige fabriekshal. Ze doen het in een rap tempo, want de klimwanden, matten en andere basisvoorzieningen zijn al af. De officiële opening is al aangekondigd: noteer zaterdag 3 september 2016 in je agenda!  Je kunt dan gratis een bezoekje brengen en meteen beginnen met klauteren.

pofzak_boulderhal_block_013_Tilburg_3

Het ontwerp van de binnenkant van de boulderhal is onder andere door Froscen Architecten gerealiseerd. Dit architectenbureau heeft ook Boulderhal Kunststof in hun portfolio staan! Het thema van de Tilburgse boulderhal is “Bleau is my beach”. Enerzijds een knipoog naar buitenklimparadijs Fontainebleau, anderszijds een verwijzing naar klimmers die ook dol zijn op het strand en surfen. Als je Block013 binnentreedt zal het lijken op een surfer’s paradise. Hieronder zie je een impressie video van het volledige ontwerp, afkomstig van het YouTube-kanaal van Froscen Architecten.

De drie eigenaren komen zelf niet uit Brabant, de locatie Tilburg is dan ook gekozen omdat er nog geen boulderhal is. De boulderhal bevindt zich in de buurt Industriestrook Lovense-Kanaaldijk en wijk Oud-Noord. Om de voortgang van deze hal, inclusief foto’s en events, te volgen kun je het beste naar hun Facebookpagina gaan.

Locatie Boulderhal Block013

Adres:

Boulderhal Block013
Lovense Kanaaldijk 47
5013 BJ Tilburg

Je kunt van Station Tilburg fietsen naar de boulderhal, dit duurt ongeveer 9 minuten.

Met de bus het ongeveer 11 minuten reizen vanaf Station Tilburg. Daarna loop je nog ongeveer 6-8 minuten van bushalte naar boulderhal.

Boulderhal Block013 online

Website: block013.nl (nog niet beschikbaar)

Facebook: facebook.com/block013

Officiële opening: facebook.com/events/1408298469471720

De film en foto’s zijn afkomstig van de Facebook-pagina van Block013.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “UPCOMING: Boulderhal Block013 | Tilburg, Nederland”

Plaats een reactie