The Climbing Corner: eindelijk boulderen in Heerlen!

Goed nieuws voor boulderaars woonachtig in Heerlen en omgeving; je kunt nu boulderen bij The Climbing Corner! Hoewel je al kunt boulderen in Sittard bij Graviton en in Maastricht bij Radium, was er nog geen boulderhal in Heerlen. Heerlen is een stad met ongeveer 87.000 inwoners in het zuiden van Limburg.

De boulderhal is gevestigd nabij een woonboulevard en biedt 520 vierkanter meter aan klimoppervlak met 120 boulder problemen. Je kunt de boulderhal vinden op het volgende adres; In De Cramer 14, 6411 RS Heerlen. De boulderhal is zeer goed bereikbaar met zowel de OV als met de auto. Nog geen 100 meter verderop vind je een station. Ook kun je rondom gratis parkeren. Plan nu hier je reis via Google Maps.

Voor POF!ZAK hebben wij een aantal vragen gesteld aan de oprichters van de boulderhal The Climbing Corner.

Wie zijn de oprichters?

De oprichters zijn Adam James (34) uit het Verenigd Koninkrijk en Nika Trilsbeek (uit Heerlen zelf). Adam is in 2019 naar Heerlen verhuisd om voor de NAVO te werken vanuit de British Royal Air Force. Nika heeft Econometrie gestudeerd aan de universiteit van Maastricht. 

Wat is jullie motivatie om een boulderhal op te zetten?

Voor beiden is boulderen een enorme passie. Na 16 jaar ervaring (Adam) en tijd voor een carriereswitch leek dit de gepaste uitdaging. Samen een avontuur als dit beginnen is dan ook als een droom. Daarnaast geloven wij dat een boulderhal zeker toegevoegde waarde is voor een stad als Heerlen, daarbij dat boulderen een erg opkomende sport is.

Samen een avontuur als dit beginnen is dan ook als een droom.

Waarom hebben jullie gekozen voor de stad Heerlen?

Heerlen is als thuis voor ons beiden. Nika is geboren en opgegroeid in Heerlen. Adam is hier 3 jaar geleden heen verhuisd en de ruwheid en het urban gevoel dat Heerlen met zich meebrengt doet hem herinneren aan thuis in Groot-Brittanie.

Wat was de grootste uitdaging bij het opzetten van de hal?

De grootste uitdaging was om alle puzzelstukjes in een korte tijd van 3 maanden allemaal precies te laten passen. Een grote misstap of vertraging in een van de belangrijkste onderdelen zou heel veel roet in het eten kunnen gooien. Echter is alles zonder grote problemen verlopen en door heel veel uren erin te steken is het gelukt om alles op tijd klaar te krijgen voor de grote opening in mei.

Een grote misstap of vertraging in een van de belangrijkste onderdelen zou heel veel roet in het eten kunnen gooien.

Welk aspect vinden jullie belangrijk voor een boulderhal?

Wat wij het aller belangrijkst vinden is dat iedereen hier een leuke tijd heeft, zowel de ervaren klimmer met uitdagende routes als de beginnende klimmer die het net voor de eerste keer uitprobeert. Ook belangrijk vinden we het om een persoonlijke connectie met onze bezoekers en leden op te bouwen, en zo de climbing community in Heerlen te laten groeien.

Namens POF!ZAK bedanken wij Adam en Niki voor het antwoorden op onze vragen.

Mocht jij nog vragen hebben voor The Climbing Corner? Schroom niet om ze te mailen via contact@theclimbingcorner.com, bezoek de website https://www.theclimbingcorner.com/ of instagram https://www.instagram.com/the_climbingcorner/

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie