Stuntwerk Köln, Köln – Duitsland

Stuntwerk Köln is een verzamelplek voor boulderen, fitness, parkour en fysiotherapie. Ook worden er cursussen aangeboden voor bijvoorbeeld yoga. Een coole plek om te hangen dus! Deze verzamelplek is gerealiseerd door de Duitse coach Udo Neumann en zijn team van routebouwers en managers. De boulderhal heeft een oppervlakte van ongeveer 2000m², waarvan 1000m² wordt gebruikt als bouldergedeelte. Er zijn meer dan 250 boulderproblemen van verschillende niveaus. Op de bovenverdieping kun je zitten in hun royale bistro met uitzicht op zowel buiten als op het bouldergedeelte. Ook hebben ze op de bovenverdieping allerlei staplekken en bruggen vanwaar je ook kunt koekeloeren naar bezige klimmers.

Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Niveau Gradering Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Dyno Dynamic Dynamisch

Door hun aansluiting met parkour kun je veel dynamische routes verwachten. Voor de dyno-liefhebbers is dit een waar boulderparadijs. Maar er zijn ook veel statische routes. Er is genoeg plek voor beide stijlen! Stuntwerk Köln gebruikt een eigen graderingssyteem. De gradering loopt van 1 naar 5, verdeelt over 6 kleuren:

 • Niveau 1 = zwart
 • Niveau 2 = groen
 • Niveau 3 = rood en blauw
 • Niveau 4 = geel
 • Niveau 5 = wit

Deze kleuren komen overeen met de kleur van de grepen. Ook hebben ze de kleur paars, waarbij het niveau van elke route een verrassing is (wel van 1 t/m 5).  Start- en eindgrepen worden met gekleurde tape of papiertjes aangeduid. De tape is wel handig gedaan, modules bijvoorbeeld worden rondom getaped. Er is ook een competitiewand waar je de wedstrijd- en trainingsboulders kunt uitproberen. Hier is de kleur juist niet toegewezen aan een niveau.

Alles aan Stuntwerk Köln is groot, dus ook de luxe kleedkamers en bijbehorende voorzieningen op de begane grond. Er zijn toiletten, kluisjes en douches aanwezig. Voor de kluisjes heb je een 1 euro muntstuk nodig, die je na gebruik terug krijgt. Op de begane grond kun je naast de boulderwanden, ook de parkoursattributen en de trainingsruimte (genaamd “Boulderlab”) vinden. Boulderlab heeft verschillende trainingtools voor krachtraining die ook door het Duitse bouldering team gebruikt worden.

Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Training Trainingsruimte Krachttraining Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Training Trainingsruimte Krachttraining

We bezochten Stuntwerk Köln tijdens een groot evenement en konden gratis boulderen die dag.

Locatie Stuntwerk Köln

Stuntwerk Köln bevindt zich op een industrieterrein. De autonavigatie geeft richting tot de Schanzenstraße: vanaf daar is het een beetje zoeken. Vlak voor je het industrieterrein inrijdt, zie je een bord met alle bedrijven die er gevestigd zijn: ook Stuntwerk Köln kun je er vinden. Het gebouw waar Stuntwerk Köln zich bevindt kun je herkennen aan hun geel-zwarte logo bij de ingang. Wij bezochten Stuntwerk Köln tijdens een groot evenement, waardoor we buiten het terrein moesten parkeren. Maar het lijkt erop dat je op een reguliere dag, voor hun gebouw gratis mag parkeren. Er is volop ruimte.

Openingstijden Stuntwerk Köln

Maandag 10.00 – 23.00 uur
Dinsdag 10.00 – 23.00 uur
Woensdag 10.00 – 23.00 uur
Donderdag 10.00 – 23.00 uur
Vrijdag 10.00 – 23.00 uur
Zaterdag 10.00 – 23.00 uur
Zondag 10.00 – 23.00 uur

Af en toe zijn er uitzonderingen i.v.m. feestdagen of grote evenementen. Check hun website (tabje “INFO”) en Facebook-pagina voor deze uitzonderingen.

Prijzen Stuntwerk Köln

Bij aankomst kun je jezelf bij de bar/kassa aanmelden en eventueel klimschoenen huren. Je betaalt vooraf voor alle kosten van één bezoek. Je betaalt entree voor zowel boulderen als parkour.

Kind (<14 jaar) Volwassene (>14 jaar) Wanneer voordelig?
Entree (1 dag) €7,50 €11,50
Ma t/m vr, entree vóór 14.00 uur €5,00 €8,90
11 strippenkaart €115,00 11 voor de prijs van 10
3 maanden (in één keer betalen)* €155,00 €225,00 Ongeveer 2 keer per week
6 maanden (in één keer betalen)* €250,00 €370,00 Ongeveer 2 keer per week
12 maanden (in één keer betalen)* €378,00 €625,00 Meer dan 1 keer per week
 • Familie ticket (2 volwassenen + onbeperkt aantal van hun eigen kinderen): € 29,00
 • Elke vrijdag is de entree voor studenten € 7,50. Het loont om te vragen of dit ook mag met je NL studentenpas!
 • *Een abbonement waarbij je maandelijks betaald is ook mogelijk maar iets duurder. Vraag aan de balie of dit wel mogelijk is zonder Duits adres.

Voor meer informatie kijk op stuntwerk.de/zeit-und-geld/ (tabs TAGESKARTEN en DAUERKARTEN).

De prijzen van Stuntwerk Köln zijn iets hoger dan  de prijzen van Nederlandse boulderhallen, maar Stuntwerk Köln is wel groter en je mag ook de parkourfaciliteiten gebruiken. Voor een 11-rittenkaart kun je de boulderhal 11 keer bezoeken voor de prijs van 10. Met een 3 maanden abbonement ben je voordelig uit als je minstens 20-21 dagen gaat boulderen. Dat is ongeveer twee keer per week. Met een 6 maanden abbonement ben je goedkoper uit als je van plan bent om minstens 33-34 keer te gaan boulderen. Dat is ongeveer 2 bezoeken per week. Met een 12 maanden kaart ‘moet’ je minstens 51-55 keer gaan boulderen. Dat is iets meer dan 1 keer per week.

Korting op je dagbezoek kun je krijgen door op maandag t/m vrijdag vóór 14.00 uur binnen te komen. Waarschijnlijk is het in de vroege uren rustiger dan in de late middag en avond.

Andere voorzieningen Stuntwerk Köln

 • Meerdere disciplines aanwezig: boulderen, fitness, parkour, en meer!
 • Bij de ingang / kassa kun je verschillende boulderspullen aanschaffen.
 • Hun bistro biedt home-cooked eten aan: bijvoorbeeld zelfgebakken cake. Uitzicht op zowel buiten als de boulderruimte.
 • Verschillende cursussen op het gebied van boulderen, fitness, parkour en aanverwante sporten. Er is veel informatie te vinden op hun website.
  • Voor sommige lessen hoef je je niet van tevoren aan te melden, voor andere wel
 • Fysiotherapiepraktijk.
 • Trainingsruimte “Boulderlab” met verschillende trainingstools, om sterker te worden.
 • Boulder der Woche: boulder van de week. Er is van tevoren een filmpje gemaakt hoe je dit probleem kunt klimmen. Je kunt zelfs terplekke een QR-code scannen om het filmpje te bekijken.
 • Overlap met parkour: zo kan het voorkomen dat je tijdens een route opeens met gymnastiek-ringen naar de overkant moet zwaaien!

Website: stuntwerk.de
Facebook: facebook.com/stuntwerk.koeln
Adres: Stuntwerk Köln GmbH, Schanzenstraße 6 – 20, 51063 Köln, Duitsland

Video Stuntwerk Köln

Voor onze Youtube kanaal Boulderchan hadden we een eerste impressie video gemaakt.

Extra foto’s Stuntwerk Köln

Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Logo Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Overzicht Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Overzicht Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Overzicht Boulderhal Stuntwerk Koln Cologne Germany Duitsland Overzicht

De foto’s in deze blogpost zijn door POF!ZAK zelf gemaakt tijdens hun bezoek aan deze boulderhal 🙂

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie