Sport is essentieel, meer dan 160.000 handtekeningen

Vanaf zondag 19 december is een nieuwe lockdown ingegaan. Bij de nieuwe maatregelen moet bijna alles weer dicht zoals horeca, bioscopen en scholen. Helaas betekent deze lockdown ook dat sportfaciliteiten dicht moeten. Boulderhallen worden wederom hierdoor getroffen en moeten tot 14 januari dicht blijven. Het is nog onduidelijk of dit verlengd gaat worden. Bij sommige hallen kun je gelukkig nog buiten boulderen, zoals bij Boulderhal Energiehaven, Campus, Bossche Boulders, RijnBoulder, Monk en Block013. Maar met dit weer (bijv. regen) is dat niet altijd ideaal. Niet alle hallen kunnen dit helaas aanbieden en lopen dan ook omzetten mis.

Petitie, al meer dan 160.000 handtekeningen

Op initiatief van verschillende ondernemers in de sport sector is er een petitie opgezet om te zorgen dat sport erkend wordt als essentiële dienstverlening. Ook in de Tweede Kamer is een motie ingediend om sporten mogelijk te maken tijdens lockdown. De betrokken partijen vinden dat sport en bewegen belangrijk is voor de gezondheid van mensen en dat vooral tijdens corona juist benadrukt moet worden.

Je kunt de petitie hier vinden: https://petities.nl/petitions/sport-en-bewegen-is-een-essentiele-dienstverlening?locale=nl

Motie ondersteund, meer tijd is nodig

De motie die is ingediend om sporten te erkennen als essentieel is ondersteund. Echter het kabinet heeft meer tijd nodig om dit uit te werken en dit zal niet voor kerst lukken helaas. We moeten dus nog afwachten. Ook al wordt sporten essentieel gezien dan is de kans aanwezig dat het niet ingevoerd worden tijdens deze lockdown. Maar in de toekomst zal sporten dan mogelijk blijven. Al hopen wij natuurlijk dat er helemaal geen lockdown meer nodig is!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie