Opening Boulderhal De Campus

Op 6 Mei 2017 is de nieuwe boulderhal in Den Haag, genaamd Boulderhal De Campus, officieel geopend. Meer dan 140 mensen (Facebook event) kwamen de feestelijke opening bijwonen. Uiteraard hebben wij van Pof!Zak ook even een bezoek gebracht aan (op dit moment) de grootste boulderhal van Nederland!

Boulderhal De Campus is gevestigd aan de Kerketuinenweg in Den Haag. Dat is ongeveer 5 minuten van Bouldermuur/Klimmuur Den Haag. De boulderhal is niet te missen als je voorbij loopt. Er hangt een enorm groot bord met de eigenaar (Teun van Dijk) op de achtergrond en het logo De Campus.

Boulderhal De Campus

Eenmaal binnen kun je in een blik zien hoe groot de boulderhal is. Er kunnen in deze hal makkelijk 300-400 mensen kwijt. Ideaal dus voor grote boulder competities en feestjes! De ingang is ook lekker ruim. Bij de balie en de bar valt het op dat deze in een enorme wandenblok (niet beklimbaar) is geplaatst. Het ziet er heel vet uit! Rechts loop je via de trap op naar de kledingkamers (met warme douches). Er is een inloop ruimte bij de bar voor klimschoenen, pof, pofzakken en borstels.

Tijdens de opening werden speciale broodjes en hapjes verkocht en kon je verschillende soorten bier proeven. Het viel ons ook op dat er een OLA vriezer bij de bar stond met verschillende ijsjes. Erg fijn tijdens warm weer!

De boulders

Groot of niet, uiteindelijk gaat het om hoe de boulders zijn. De Campus Boulderhal stelt je hierbij niet te teleur. Er is een enorme variatie van wanden, verschillende overhangende paddestoelen, boulders met top-out en is uiteraard veel klim oppervlakte. Hierdoor is er relatief veel ruimte tussen de boulders en dat klimt fijner dan als de gehele muur vol is gebouwd. De matten zijn lekker zacht en verhoogd waardoor je ook makkelijk bij de uiteinde kunt zitten. De banken leken gemaakt te zijn van overgebleven klimplaten (met gaten voor de t-nuts), een leuk detail.

Er worden veel interessante grepen gebruikt. Lekker groot en met aparte vormen. Ook de boulders zijn allemaal erg leuk om te doen. Ook op relatief lage niveaus (max. 5c) zaten boulders tussen met dynamische passen en gecoördineerde moves. Het was absoluut geen ladder klim festijn met simpele jugs grepen. Met zoveel ruimte op de wand zijn er dan ook boulders met ren en jump starts. Super vet dus! Uiteraard zijn er ook harde boulders vol met mini-greepjes en crimps. De trainingswand was huge en belooft veel goeds (de grepen zaten er nog niet in).

campus-niveau

Aangezien de grepen nog allemaal nieuw zijn waren we helaas al snel door onze huid heen. Maar wij komen hier absoluut graag weer terug! Hopelijk wordt binnenkort een competitie georganiseerd bij de Boulderhal De Campus.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie