Ook bij Monk Amsterdam buiten boulderen tijdens corona

Terwijl boulderhallen een aantal boulderwanden met talloze problemen buiten bouwen, pakt Monk Amsterdam Bouldergym het anders aan. Zij hebben namelijk net twee muren af vol met grepen hier en daar. Bijna geen enkele moergat blijft onbenut. Zo’n bouldermuur lijkt dus op een trainingswand, waarbij je voordat je de muur op gaat, zelf je boulderprobleem verzint.

De eerste muur is sterk overhangend, de tweede muur is lichtjes overhangend, bijna 90 graden. Binnenkort kun je deze twee Amsterdamse muren op Stōkt vinden: Stōkt is een app waarin je zelf boulderproblemen kan zetten. Ook vind je problemen van andere klimmers, die je kunt proberen (en behalen natuurlijk). Omdat de twee muren aan het water (rivier Het IJ) liggen, worden ze ook strandwanden genoemd. En wat hoort bij het strand? Strandzand! Onder en voor de muren is zand gelegd.

Monk Amsterdam heeft andere regels

De twee bouldermuren zijn gratis voor iedereen, dus ook voor niet-leden van Monk. Elke dag van 9.00 tot 23.00 uur kun je er terecht. Er is geen reserveringsysteem online. Wel moet je fysiek reserveren bij de ingang. Er staan picknicktafels buiten dus je kunt daar zitten en naar andere boulderaars kijken terwijl je wacht. Omdat het 1 juni is geweest is de bar ook open om een hapje en een drankjet te halen.

Voor de veiligheid neem je zelf een crashpad mee. Je mag andere klimmers niet spotten, omdat je hiermee geen 1,5 meter afstand kan nemen. Ook moet je je eigen klimschoenen meenemen. Boulderervaring is vereist.

Er mogen maar maximaal 16 klimmers tegelijkertijd bij de wanden staan.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie