Nieuwe buiten muren voor boulderen!

Wij zitten inmiddels in het lente seizoen en het wordt buiten steeds warmer. Helaas mag binnen nog niet gesport worden. Dat betekent dat boulderhallen in Nederland helaas dicht moeten blijven. Wij kijken uit naar 11 mei en hopen eindelijk weer te mogen binnen boulderen.

Buiten sporten is wel toegestaan. Sommige boulderhallen zijn daarom in de tussentijd hard aan het klussen om buiten boulderwanden te bouwen. Boulderhal Energiehaven is vorig jaar al aan de slag geweest en heeft nu inmiddels een enorme overdekte bouldergedeelte in de buitenlucht. De hele constructie ziet er indrukwekkend uit. Bij Rock Steady Bussum kon je natuurlijk voorheen al buiten boulderen in hun speciale bouldertuin.

Welke hallen zijn bezig met het bouwen van buiten muren?

Op social media plaatsen boulderhallen hun voortgang met bouwen boulderwanden in de buitenlucht. Deze staan voornamelijk bij de ingang van de hal. De wanden zijn uiteraard niet zo groot als de wanden binnen. Uiteraard juichen wij dit initiatief toe omdat iedereen dan weer even kan boulderen. Boulderhallen kunnen hiermee ook nog hun leden en nieuwe klanten bedienen. Daarnaast kun je bij boulderhallen shoppen voor nieuwe klimschoenen, t-shirts of boulder pofzakken.

Bossche Boulders had vorig jaar al een boulder blok gebouwd naast de boulderhal. Inmiddels hebben ze een geheel nieuwe constructie opgezet. Deze is een stuk groter van opzet en er is veel klim oppervlakte bijgekomen. De buitenmuren hebben een overhang en een slab gedeelte.

Voor de ingang van Boulderhal Bruut staat nu een heuse klimwand. Er is een achter- en voorkant, welke bestaat uit een overhang en een plaat. De buitenmuur is inmiddels af en je kunt daar dus nu buiten boulderen.

Bij Impact in Almere vind je twee bouldergedeeltes in de buitenlucht. Deze zijn inmiddels af. Er leek wat vergunningsproblemen te zijn met het boulderblok maar dat is inmiddels opgeklaard. Het hele gedeelte is in de stijl van de boulderhal opgezet. Erg leuk!

Ook Monk Rotterdam heeft een leuk buitenwand gebouwd. Ze noemen het de standwand. Onder wand vind je namelijk zand. Je kunt daar buiten boulderen van 09.00 tot 24.00 uur en reserveren is zelfs niet nodig. Erg chill. Er staan minimaal 24 boulders. Zat te doen dus!

Tenslotte heeft Bouldercentrum Rijnboulder in Arnhem een heuse bouldertuin gebouwd. Er staan 4 grote boulder blokken met zo’n 300m2 aan klimoppervlakte. Met ruim 70 boulders is er genoeg te doen. Je dient wel een mat onder de boulders te leggen.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie