Medewerkers gezocht! Vacatures bij boulderhallen

Boulderhallen hebben ruime openingstijden: de meeste zijn elke dag open en ontvangen ook nog de hele middag en avond bezoekers. Het is dan ook niet gek dat er een groot aantal medewerkers voor boulderhallen nodig zijn. Regelmatig zetten boulderhallen vacatures uit via social media. Want wie kan er beter werken, dan iemand die al fan is van boulderen én de boulderhal op zijn duimpje kent?

Algemene medewerker / barmedewerker

De meeste medewerkers zijn het gezicht van het boulderhal. Bij de ingang check je bezoekers in en verwerk je betalingen. Aan beginners en geïnteresseerden moet je kunnen uitleggen wat boulderen is en hoe je dat doet. En vaak schenk je drankjes in voor de dorstige sporters. Ben je de eerste of de laatste van de dag, dan moet je ook nog de boulderhal kunnen openen of afsluiten. Samen met andere taken is je werk heel divers en je komt in contact met veel mensen.

Vanwege de ruime openingstijden is dit ideaal om te doen naast je studie.

Routebouwer

Er zijn weinig routebouwers in Nederland. Het is fysiek zwaar werk, want je moet op een dag veel routes kunnen schroeven én ze testen én eventueel aanpassen. Hoe hoger de gradering van het circuit, hoe zwaarder het werk wordt. Soms zal een boulderhal een vacature plaatsen om een kans geven aan aspirant-routebouwers, waarbij je in een sollicitatieronde een paar test-routes moet bouwen. Maar je ziet vaker dat algemene medewerkers langzaamaan meehelpen met routes bouwen.

Boulderhallen vervangen meestal één à twee keer per week een circuit of een volledige wand.

Grepenwasser

Er is hier meestal maar één van nodig. Eén of twee keer per week was je de grepen van een oud circuit. Dit kan met een hogedrukspuit en/of een borstel met sop. De schone grepen worden dezelfde of de volgende dag weer in de wand geschroefd om een nieuw circuit te vormen. Eventueel help je mee met het uitschroeven van een volledig oud circuit, wat ook een paar uur kan duren.

Overige vacatures

Het komt niet vaak voor, maar eens de zoveel tijd wordt er gevraagd naar een manager of een ander specifiek beroep (masseur, fysiotherapeut). Er wordt intern gezocht naar zo’n persoon en als dat niet lukt, via social media of middels een papieren vacature in de boulderhal. Dus heb je een specialisatie dat wellicht past bij een boulderhal? Dan kan het geen kwaad om te peilen of er een plekje voor je is.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie