Lowe Alpine NSKB 2015 uitslag & verslag

Op zaterdag 12 december 2015 gingen 140 studenten en recent afgestudeerden met elkaar strijden in Boulderhal Sterk voor de titel “Winnaar van het Lowe Alpine NSKB 2015”! Met 140 deelnemers (de namen kun je op hun website vinden), een groep vrijwilligers en publiek zou je denken dat Boulderhal Sterk propvol zou zitten, maar het paste prima. In de middag van 12.00 tot 17.30 uur konden de deelnemers boulderen voor de kwalificaties. Met zoveel tijd was de algemene doorstroom wel goed en kon je tussen boulders door goed uitrusten. Er waren speciaal voor de kwalificatieronde 38 boulders en 7 funboulders gebouwd. Deelnemers konden op een blaadje noteren hoeveel boulders ze hadden behaald. Er was nog geen sprake van flashes, bonussen, jury, etc.. Had je een boulder behaald, dan kreeg je een x aantal punten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Het laagst aantal punten voor een boulder was 10 en het hoogst aantal punten voor een boulder was 250.

Puntentelling voor de kwalificaties van het NSKB 2015

In de middag werden ook side events gehouden. Iedereen kon hieraan meedoen. De hele middag door werden er lichaamsmassages gegeven en op gezette tijden kon je een crackklimworkshop, yogaworkshop, en een trainingsclinic volgen. Aan het einde van de kwalificaties werden de punten bij elkaar opgeteld en om zo een top 6 van de dames en van de heren tot stand te brengen. De organisatie had een heel dagprogramma samengesteld, inclusief een zelfgemaakte avondmaal voor alle deelnemers en helpers (en een stukje publiek). De finale stond van 19.15 tot 21.00 uur gepland, maar met wat uitloop begon het pas om 20.00 uur en eindigde de finale om 23.00 uur.

De finalisten van het damesklassement waren:

 1. Vera Zijlstra (deed mee met de herenfinale)
 2. Danique de Waal Malefijt
 3. Swaen Harmsen
 4. Iris Straatsma
 5. Keri van den Heuvel
 6. Katinka van Sprang
 7. Elbrich Schoorstra

De finalisten van het herenklassement waren:

 1. Giel Wieggers
 2. Michiel Hennevelt
 3. Wouter van Roessel
 4. Teun Keusters
 5. Bastiaan Sporrel
 6. Niels vd Sleen
 7. Vera Zijlstra (deed mee met de herenfinale)

De finale

Het begon met een jolig muziekje, want er was ook een funklassement waar je optioneel aan kon meedoen. Drie funfinalisten probeerden één piepkleine funboulder naast de finaleboulders. Twee personen hadden het (met moeite) gehaald en het was vooral komisch voor het publiek om te zien.

Daarna kwam de spannende en lange finale. De finalisten moesten zichzelf opsluiten in de isolatieruimte. Acht finaleboulders werden onthuld; vier boulders voor de dames en vier voor de heren. De finalisten kregen een paar minuten de tijd om hun boulders in te lezen. Daarna moesten ze weer terug naar de isolatieruimte. Vera mocht als zevende “heer” als eerste in haar ééntje beginnen. Hierdoor werden alle ogen op haar gericht. Maar ze klom ook reuze spectaculair en het publiek leefde erg mee met gejuich, geklap en het roepen van “aaah”‘s. Na Vera kwam een dame en een heer tegelijkertijd boulderen. Het publiek was reuze enthousiast en je kon overduidelijk horen wanneer iemand een boulder had overwonnen.

NSKB 2015 finale boulders

pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_finale3 NSKB 2015 finale

Uiteindelijk waren de winnaars van het Lowe Alpine NSKB 2015:

Damesklassement NSKB:

 1. Iris Straatsma
 2. Swaen Harmsen
 3. Keri van den Heuvel

Herenklassement NSKB:

 1. Giel Wieggers
 2. Michiel Hennevelt
 3. Teun Keusters

Top 3 winnaars Herenklassement Lowe Alpine NSKB 2015

De winnaars kregen o.a. crashpads, rugzakken en waardebonnen. Na de prijsuitreiking werden ook kadootjes (chocola, bier, snackrepen, tegoedbonnen, etc.) overhandigd aan iedereen die een bijdrage leverde aan het organiseren van de NSKB. De hoofdroutebouwer voor het NSKB was Kei-hoofdbouwer en oud-NSK-winnaar Ferdinand Schulte.  Met de vele sponsoren die er binnen waren gehaald was er 2000 euro aan prijzen en vrijwilligersbedankjes.

Tip: alle NSKB boulders zijn nog aanwezig in Boulderhal Sterk. Een blaadje met puntentelling kun je pakken bij de bar. Erg leuk om ze zelf uit te proberen!

Extra foto’s van de kwalificaties (klik op het plaatje voor een grotere versie):

NSKB kwalificaties NSKB 2015 kwalificaties

NSKB 2015 kwalificaties NSKB 2015 kwalificaties

pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_kwalificaties6 pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_kwalificaties7

pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_kwalificaties8 pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_kwalificaties9

pofzak_Lowe_Alpine_NSKB_2015_kwalificaties11

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie