Lid worden van een bouldervereniging?

Een voetbal- of hockeyvereniging kennen wij allemaal maar een bouldervereniging is in Nederland is toch wel iets nieuws. UBOULDER is zo’n vereniging. Het is een jonge bouldervereniging gevestigd in Utrecht. Het is misschien wel de eerste club in Nederland omrent boulderen alleen.

Er zijn natuurlijk wel een aantal klimverenigingen waar bijvoorbeeld kinderen lid van kunnen worden om mee te doen met trainingen en events. Vaak is het afkomstig van wandklimmen waar boulderen regelmatig ook deel uitmaakt van de activiteiten.

Bouldervereniging in Utrecht

UBOULDER richt zich op boulderen bedoeld voor iedereen (jong en oud, studenten en niet-studenten). Door lid te worden kun je meedoen met allerlei activiteiten en geniet je ook van een aantal voordelen (zoals kortingen). Het is niet voor niks dat UBOULDER opgericht is in Utrecht. De boulderhal STERK in Utrecht is een van de best bezochte boulderhallen in Nederland. Op drukke dagen zoals dinsdag- en donderdagavond is het bomvol met boulderaars en ook bankzitters die genieten van hun drankje.

Boulderen is ook een sociale sport en gelegenheid en of je danwel of niet lid bent van een vereniging, je bent toch vaak in een boulderhal sociaal bezig. Immers ben je vaak niet de enige die probeert een boulder op te lossen of te halen. Misschien als je megasterk bent en alleen maar de hardste boulders doet, kun je wel eens eenzaam voelen.

Trainen bij een vereniging

Een ander aspect waarbij een vereniging een grote rol kan spelen, zijn trainingen en wedstrijden. Nederlandse verenigingen bij andere sporten zoals voetbal, tennis, basketbal en hockey organiseren trainingen, bootcamps en wedstrijden voor hun leden. Trainingen worden vaak begeleid door een ervaren speler of coach. Dit aspect kan interessant zijn voor het Nederlands boulderen. De meeste recreatieve boulderaars zoeken vaak op eigen houtje (of met een eigen vrienden groepje) de ins en outs van boulderen om sterker te worden. Maar er zijn genoeg boulderaars die op een gegeven moment op een ander graad klimmen dan hun vrienden groepje en niet iedereen bouldert altijd samen. Door middel van trainingen kunnen boulderaars die op hetzelfde niveau zitten samen boulderen en hun niveau proberen te verhogen. Zo’n vereniging kan dit aanbieden zodra er genoeg leden zijn.

Meer boulderverenigingen

Een mooie ontwikkeling dus zo’n bouldervereniging, hoe meer mensen boulderen des te groter de kans dat er organisaties ontwikkelen die proberen de sport steeds meer structuur te geven. UBOULDER heeft zo’n eerste zet gemaakt. Wil je meer weten?

Bekijk de website van Uboulder via https://www.uboulder.nl/

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie