KUNST WERCK @ Boulderhal Kunststof Leiden verslag

Afgelopen zondagmiddag (22 mei van 12:00 tot 17:00) was er een feestje bij Boulderhal Kunststof om te vieren dat ze drie maanden open zijn. Dit feestje werd groots uitgepakt met 31 verse boulders van verschillende graden. Iedere deelnemer kreeg een gratis Kunst Werck shirt bij binnenkomst en vrijwel iedereen ging in zijn / haar nieuw verkregen shirt boulderen. Dat leverde een gezellige boel op. Entree was 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.

KUNST WERCK regels

Je houdt op een scorekaart zelf je score bij. Elke boulder die je hebt behaald, kun je afstrepen. De boulders zijn genummerd van 1 t/m 31. De lagere cijfers zijn van een makkelijkere graad. Degene die de meeste boulders heeft gehaald, heeft gewonnen. Er zijn twee categorieën: dames en heren. Iedereen vanaf 14 jaar kon meedoen.

De boulders zijn makkelijk te herkennen. Boven elke (feest-)boulder zit een blauw blaadje met een cijfer. De startgrepen zijn aangeduid met blauw-zwarte tape en de eindgrepen met wit-rode tape. De overige grepen hebben dezelfde kleur als de start- en eindgrepen. Soms is er maar één start- of eindgreep, soms twee.

Je kon tussen 12.00 en 17.00 uur klimmen, om 17.00 uur werden alle scorekaarten verzameld en nagekeken.

pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_12

Impressie KUNST WERCK

Laat ik beginnen met dat het visueel erg goed uit zag! Van de aankondigingsposter van dit evenement tot de creatieve scorekaart. Ook de Kunst Werck shirtjes in verschillende kleuren en maten zagen er mooi uit en ik zou dit shirtje zo in een andere boulderhal kunnen dragen – goede marketing dus ;).

Er was veel variatie tussen de boulderroutes. Naast de gradering was er ook groot verschil in stijl en stenen. Ik heb geen boulderroutes kunnen ontdekken die op elkaar leken. Nummer 1 t/m 14 zouden de makkelijkste zijn. Ik heb me prima een hele middag kunnen vermaken met een totaalscore van 14. Wat ik niet vaak tegenkom heb ik kunnen oefenen: dyno’s en moduleboulders (bestaan grotendeels uit modules). Er was één boulder die de show stal en daar was het dan ook constant druk. Hier moest je aan het eind ondersteboven hangen en de eindgreep verstopt onder de ’tunnel’ pakken.

pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_13 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_14

Ik heb veel nieuwe gezichten gezien en een enkele bekende van Utrecht. Maar iedereen was aardig, moedigde elkaar aan en juichte elkaar toe. De sfeer was relaxed. De wachtrij voor elke boulder viel wel mee.

Bij de prijsuitreiking bleken al veel mensen naar huis te zijn gegaan. De winnaars van de eerste drie plekken, die wel aanwezig waren, kregen een bierglas (die ze waarschijnlijk mochten vullen bij de bar). Daarnaast was er een loting waarbij je t-shirts, een pofzak, en borstels kon winnen. Bij de dames had de nummer 1 – 26 punten, nummer 2 – 21 punten, en nummer 3 – 20 punten. Bij de heren was dat nummer 1 – 30 punten, 2 – 28 punten en 3 – 27 punten. Er was ook veel gelijkstand. De uitslagen kun je op de Facebook-pagina van Boulderhal Kunststof vinden.

Een minpuntje was dat niet iedereen op de hoogte was van de leeftijdsgrens (14 jaar en ouder). Zo waren er een paar jonge kinderen (onder 10 jaar) overal aan het spelen wat gevaarlijke situaties opleverden. Misschien kan dat beter gecommuniceerd worden bij de entree.

Al met al een geslaagde middag met spierpijn achteraf!

KUNST WERCK video

KUNST WERCK foto’s

Tijdens het evenement zijn er foto’s geschoten door een aantal fotografen. De foto’s van hun kun je op de Facebook-pagina van Boulderhal Kunststof vinden.

De foto’s in deze blogpost zijn door POF!ZAK zelf gemaakt tijdens hun bezoek aan dit evenement.

pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_1 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_2 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_3 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_4 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_5 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_6 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_7 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_8 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_9 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_10 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_11 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_15 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_16 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_17 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_18 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_19 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_20 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_21 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_22 pofzak_kunst_werck_boulderhal_kunststof_leiden_23

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “KUNST WERCK @ Boulderhal Kunststof Leiden verslag”

Plaats een reactie