Kunnen we binnenkort weer boulderen?

Vanwege de corona maatregelen zijn de boulderhallen en klimhallen al meer dan een maand dicht. Met veel discipline moeten boulderaars maar afwachten totdat ze weer kunnen boulderen. Thuis elke dag oefeningen doen om je conditie, spierkracht en vingerkracht op peil te houden is niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig is is er een lichtpuntje aan de horizon. Of wij binnenkort echt kunnen boulderen is nog de vraag maar achter de schermen zijn boulderhallen en klimhallen druk bezig met voorbereidingen om weer open te gaan. Wat zijn die voorbereidingen?

De NKBV meldt op 28 april 2020 dat de Branchevereniging Klimsport bezig geweest is met een protocol om verantwoord weer te kunnen klimmen. Het protocol wordt beoordeeld door het NOC*NSF en de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Economische Zaken. Het houdt waarschijnlijk in dat in de hallen de 1,5 meter maatregel gehanteerd moet worden. Dit betekent ook dat er minder bezoekers in een hal kunnen en waarschijnlijk delen van de ruimtes worden afgezet zodat boulderaars niet te dicht bij elkaar in de buurt komen. We zijn benieuwd hoe dit eruit komt te zien maar we zijn erg blij dat we misschien in de buurt komen van een heropening.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie