Klimschoenen verzolen bij SOeScalade in Enschede

Boulderen kan prijzig worden als je vaak nieuwe klimschoenen moet kopen vanwege versleten plekken op de zool. Vooral op de neus van de zool gaat slijtage het hardst. Op een gegeven moment kun je een gat krijgen waarbij de teen doorheen kan. Het wordt dan heel tricky om sommige plaat boulders te doen!

Vaak is de rest van de schoen nog prima en is de slijtage alleen aan de voorkant merkbaar. Gelukkig kun je klimschoenen laten verzolen. Een van de plekken waar je dit kunt doen is bij SOeScalade. Dit is een schoenmaker die gespecialiseerd is in het verzolen van klimschoenen. SOeScalade is gevestigd in Enschede. Mocht je niet in de buurt zijn dan kun je je klimschoenen ook opsturen ter reparatie.

Prijzen

De huidige prijs is 31,50 euro per paar. Na 1-1-2018 wordt de prijs 32,50 euro per paar.

Bij verzending betaal je 7,00 euro aan SOeScalade voor het terugsturen.
Je moet ook zelf de schoenen opsturen dat kan bij PostNL voor 6,75 euro.
In totaal betaal je bij verzending 13,75 euro bij.

In totaal met verzending betaal je dus 45,25 euro voor 1 paar.

Dit keer heb ik 2 paar Five Ten Hiangle laten verzolen (76,75 euro). In totaal was ik 38,37 euro per paar kwijt voor verzoling. Je bent voordeliger uit als je meer schoenen in 1 verzending kunt doen.

Werkwijze

De werkwijze is simpel. Er is (nog) geen webwinkel waarmee je kunt bestellen en afrekenen maar je kunt je schoenen opsturen met een briefje met je adres erop en hoe je hebt betaald (bijvoorbeeld overgemaakt via bank). Meer informatie vind je hier: https://www.soescalade.nl/rechtstreeks-verzenden/

Hoe lang duurt het?

Volgens de website worden schoenen die voor het weekend binnenkomen, weer de volgende week op een maandag of dinsdag weer teruggestuurd.

Ik heb mijn schoenen op Vrijdag 24 november 2017 verzonden en ik kreeg ze op Woensdag 29 november 2017 weer terug. In totaal 3 werkdagen en 1 weekend. Vrij vlot dus!

Resultaat

Voor 38,37 euro per paar heb ik weer prima klimschoenen voor terug. Ze klimmen weer zoals voorheen en ik hoef ze ook niet meer in te klimmen. De Five Ten Hiangle zijn rond de 110 euro per paar dus dat scheelt enorm!

Let op: het beste moment om een schoen te verzolen is als de neus nog goed is en het binnenwerk nog heel is. Ik heb geprobeerd om daarop te letten maar eenmaal door het rubber gaat het gemakkelijk door de naad heen. Voor meer informatie kun je de FAQ lezen op de website van SOeScalade: https://www.soescalade.nl/vragen-en-antwoorden/
Op de onderstaande foto zie je dat het gat al deels door de stof heen gaat.
herzolen

De verzoling loopt aan de onderkant door. Met name bij dit model (Five Ten Hiangle) vind ik verzoling goed werken mits het dezelfde soort Five Ten rubber is (bijv. Stealth C4 of Onyxx). Het voelt dan aan als het origineel.
herzolen2

Ga hier naar de website van SOeScalade.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “Klimschoenen verzolen bij SOeScalade in Enschede”

Plaats een reactie