Kijken naar pro boulderaars op IFSC | Inspiratiebron

Vlak nadat ik was begonnen met boulderen, ging ik er video’s over opzoeken. Ik kwam uit op onder andere de IFSC, de “International Federation of Sport Climbing“. De IFSC is een internationale non-profit organisatie dat internationale en regionale competities voor de klimsporten organiseert. Naast competities voor boulderen worden ze ook gehouden voor lead klimmen, speed klimmen, en paraklimmen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen man / vrouw en jeugd / volwassen. Personen vanaf 16 jaar mogen kiezen voor de jeugd of volwassen categorie.

Kort gezegd kun je bij de IFSC ’s werelds beste competitieklimmers bekijken. De IFSC hosts livestreams, publiceert complete wedstrijden op haar youtube-pagina, maar ook highlights en interviews. De livestreams zijn in uitstekende kwaliteit en daardoor kun je de klimmer’s bewegingen goed bekijken. Ook zijn er Engelstalige commentatoren die de livestreams hosten (op de plek zelf wordt er meestal in eigen taal commentaar gegeven).

Verschil tussen de IFSC World Cups en Championships

Vergeleken met de Championships, zijn Worldcups kleinschaliger. De Worldcups behandelen maar 1 of 2 klimdisciplines en duren maar 2 dagen (kwalificatiedag en finaledag). De Championships duren meer dan een week en behandelen meerdere klimdisciplines.

De eerstvolgende IFSC Climbing Worldcup (B) wordt op 13 – 14 april in Meiringen, Zwitserland gehouden. De (B) staat voor boulderen en er is een vrouwen- en mannencategorie. Een paar jaar geleden zijn we er

Op 6 – 16 september wordt de IFSC World Championships 2018 in Innsbruck, Oostenrijk gehouden. De volgende klimsporten komen aan bod: leadklimmen, boulderen, speedklimmen en paraklimmen. De kaartverkoop is al begonnen, je kunt uit verschillende tickets kiezen. Prijzen variëren van 10 tot 18,50 euro, of je kiest voor een WCH-Pass (65 euro) waarmee je toegang hebt tot alle klimsporten + extra’s. De kwalificaties en semi-finals hebben gratis toegang. Je betaalt alleen entree per final. Met een WCH-Pass krijg je betere zitplekken voor de semi-finals.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie