Kei Competitie #3 en 1-jarig bestaan Feestje Verslag

Vrijdag 4 december was de Kei Competitie #3. Een leuke bijkomstigheid was het 1-jarig bestaan van Kei Boulderhal! Een waar feestje dus.

Op de bovenste verdieping draaide een fanatieke DJ de hele avond terwijl de rest beneden druk bezig was met de Kei Competitie. Je betaalt het normale entree tarief en haalt een papieren scorekaart bij de bar.

Kei Competitie Regels

Op de scorekaart kun je de wedstrijdboulders vinden, in totaal waren er 34 wedstrijdboulders speciaal voor deze dag gebouwd. Je houdt zelf je score bij:

  • 30 punten voor iedere boulder die je in één keer topt (flash)
  • 20 punten voor iedere boulder die je topt, waarbij de eerste keer niet is gelukt (geen flash)
  • 5 punten voor iedere boulder die je niet hebt getopt maar waarbij je wel de bonusgreep heb kunnen fixeren

Je hebt een boulder getopt, als je met 2 handen de eindgreep voor 2 seconden heb aangeraakt. Ook wordt er gekeken naar het aantal pogingen (in één keer getopt of niet). Een poging telt pas als je met je voeten van de grond bent. Halverwege elke boulder is een bonusgreep aangeduid. Je kunt met deze bonusgreep nog een klein aantal punten verdienen mocht je de boulder zelf niet getopt hebben. Wel moet je de bonusgreep fixeren (vasthouden of het moet overduidelijk te zien zijn dat je het aanraken van de bonusgreep ‘beheerst’) en niet alleen maar aantikken.

Scorekaart van de Kei Competitie # 3

Impressie

We gingen met een groepje van vijf naar Amersfoort en kwamen iets later aan dan de begintijd. Het was al druk en al gauw merkten we dat meedoen met de competitie niet voor ons was weggelegd. Er stonden ‘wachtrijen’ voor elke wand, en een wand had meerdere wedstrijdboulders. Dit probleem ontstaat trouwens bij elke boulderevenement, dus zo bijzonder verrassend was het niet. Verder waren we niet zo bekend met deze boulderhal, dus het zoeken naar de wedstrijdboulders tussen de mensen door ging met moeite en (te) veel tijd. Een plattegrond van de wedstrijdboulders was misschien wel de oplossing geweest. Enfin, we kwamen om te boulderen dus gingen we los van de wedstrijd lekker boulderen. Het enige verschil van een gewone bezoek was dat er meer mensen waren en dat de muziek harder aan stond.  Een paar wanden waar mensen constant langs wandelden werden later op de avond afgesloten vanwege de veiligheid. Het leuke aan dit soort evenementen is dat het boulderaars van heel Nederland trekt, dus vaak kom je wel bekende gezichten tegen.

Aan het eind van de avond werd er nog gratis bier en taart uitgedeeld. De winnaars van de dag kregen een mooie prijs en onder de overige deelnemers werden nog veel prijsjes verloot. Een geslaagd boulderfeestje dus.

pofzak_kei_competitie_impressie_1 pofzak_kei_competitie_impressie_2 pofzak_kei_competitie_impressie_3 pofzak_kei_competitie_impressie_4 pofzak_kei_competitie_impressie_5 pofzak_kei_competitie_impressie_6 pofzak_kei_competitie_impressie_7

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie