Kei Boulderhal – Amersfoort, Nederland

Kei Boulderhal bestaat sinds november 2014 en is de nieuwste boulderhal van Nederland.

pofzak_kei_boulderhal_voordeur

De entree lijkt al een beetje op een warming-up: eerst met de trap naar boven, dan weer naar beneden om door te gaan naar de kleedruimtes. Boven bevinden zich de balie, bar, zitruimte, winkeltje en een klein bouldergedeelte. Het grootste bouldergedeelte is beneden op hetzelfde niveau als de kleedruimtes, luxe wc’s en wastafels. Er zijn douches en heerlijke airco.

Kei Boulderhal gebruikt de Franse (Font.) graderingssyteem. Elke vrijdag is het #‎versevrijdag‬ en vervangen ze ongeveer 20 boulders met nieuwe problemen. Dit wordt ook aangekondigd via Facebook. Als regelmatige bezoeker heb je dus altijd genoeg te doen. Vanaf de bar en zitruimte heb je een prachtig uitzicht op de boulderruimte beneden.

Locatie Kei Boulderhal

Boulderaars die in Midden-Nederland wonen kunnen zich gelukkig prijzen met de keuze uit -of combinatie van- 2 boulderhallen. Kei Boulderhal is gelegen in Amersfoort en daarmee minder centraal dan Sterk, maar nog heel goed te doen met het OV en de auto. Vanaf Station Amersfoort is het 13 minuten lopen. Met een beetje joggen of hardlopen gaat het dus sneller.

pofzak_Kei_Boulderhal_lopen_vanaf_station_Amersfoort

Met de auto is Kei Boulderhal ook goed bereikbaar. Het zit wel een beetje verstopt (je ziet het niet al van ver). TomTom en GoogleMaps geven niet de exacte locatie aan. Het is makkelijker om vanaf Station Amersfoort de Piet Mondriaanplein te volgen. Recht tegenover de boulderhal zijn er een paar gratis parkeerplekken en als je een minuutje verder kan lopen is er ook een gratis open parkeerterrein.

pofzak_Kei_Boulderhal_locatie

Openingstijden Kei Boulderhal

Maandag 17.00 – 23.00 uur
Dinsdag 17.00 – 23.00 uur
Woensdag 13.00 – 23.00 uur
Donderdag 17.00 – 23.00 uur
Vrijdag 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 23.00 uur

Af en toe zijn er uitzonderingen i.v.m. feestdagen. Check www.keiboulderhal.nl/openingstijden voor deze uitzonderingen.

Prijzen Kei Boulderhal

Bij aankomst kun je jezelf bij de balie aanmelden en eventueel klimschoenen huren. Bij een eerste bezoek krijg je de regels en andere informatie te lezen. Je zet je naam op de aanwezigheidslijst (tevens indicatie dat je bekend bent met de regels en gevaren) en rekent meteen af. Het is een kleine maar effectieve procedure waar je snel doorheen loopt. Daarna kun je naar hartenlust gaan klimmen!

Normaal Student T/m 17 jaar Wanneer voordelig? (Verschilt per categorie)
Entree (1 dag) €9,00 €8,25 €7,50
Strippenkaart 10 X €81,- €75,- €67,50 10 bezoeken
Maandabbonement* €37,50* €35,-* €30,-* Min. 5 bezoeken/maand
Jaarkaart €425,- €400,- €350,- Min. 4, 5, 4 bezoeken/maand

*excl. eenmalige inschrijfgeld van €15,00 en €2,- euro borg voor het pasje. Voor meer informatie kijk op www.boulderhalsterk.nl/prijzen. Check ook de prijzenlijst bij de bar/kassa, misschien krijg je wel korting als student of als je een cultuur- of sportpasje hebt.

Het huren van klimschoenen kost € 3,00 per bezoek. Merk je tijdens het boulderen dat je klimschoenen toch niet goed zitten? Je kunt je schoenen dan makkelijk wisselen voor een andere maat bij de kassa. Het is verplicht om sokken onder deze huurschoenen aan te hebben en aan te raden een extra paar frisse sokken mee te nemen voor als je weer naar huis gaat.

De prijzen van Kei Boulderhal zijn vergelijkbaar met de andere boulderhallen in Nederland. Voor een 10-rittenkaart kun je de boulderhal 10 keer bezoeken voor de prijs van 9 bezoeken. Met een maandabbonement ben je voordelig uit als je minstens 5 dagen per maand gaat boulderen (eenmalige inschrijfgeld en borg pasje niet meegerekend). Dat is iets meer dan 1 keer per week. Met een jaarkaart ben je goedkoper uit als je van plan bent om minstens 48 keer (Normaal) in één jaar te gaan boulderen. Dat is minder dan 1 bezoek per week.

Vind je boulderen een leuke sport, dan loont het om een abonnement aan te vragen. Heb je één van deze abonnementen, dan krijg je een persoonlijk pasje die je laat scannen bij de kassa bij binnenkomst.

Andere voorzieningen Kei Boulderhal

  • Naast de balie bevindt zich een klein winkeltje waar je klimschoenen, pofzakken, magnesium, borstels, Beastmaker (trainingsbord) en andere klimspullen kunt aanschaffen.
  • Iedere 2e en 4e woensdag van de maand bieden ze een gratis fysio spreekuur aan van een Medicort fysiotherapeut.
  • Voor de kinderen zijn er op specifieke dagen introductielessen en Kei Klub in verschillende leeftijdscategorieën (zie agenda).
  • Voor volwassenen worden er op specifieke dagen introductielessen gegeven en trainingen (zie agenda).
  • Bar en zitruimte met mooie uitzicht van bovenaf op het bouldergedeelte.
  • Douches.
  • Airco!

Website: www.keiboulderhal.nl
Facebook: www.facebook.com/keiboulderhal
Agenda: www.keiboulderhal.nl/agenda/
Adres: Kei Boulderhal, Wagenwerkplaats, Soesterweg 314, 3812 BH Amersfoort

Veel plezier!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

2 gedachten over “Kei Boulderhal – Amersfoort, Nederland”

Plaats een reactie