Kei Boulderhal 300m2 groter geworden & Flash fest boulderen competitie!

Op 15 September opende Kei Boulderhal officieel hun 300m2 uitbreiding waardoor de hal de helft groter is geworden! In de nieuwe ruimte vind je naast nieuwe boulderwanden ook uitgebreide training mogelijkheden. Bij binnenkomst vind je aan de linkerkant een enorm campus wand met verschillende latten en bolletjes om mee te trainen.

wand

In het midden van de ruimte hangen een aantal beastmakers om je vingers te versterken. Verderop staat een uitgebreide monkeybar toestel om je pull ups of calisthenics oefeningen te verbeteren.

monkeybar

Nu de campuswand is verhuisd naar de nieuwe ruimte is de oude en veel kleinere campuswand omgebouwd tot een Lattice training wand. Een Lattice training board wordt gebruikt door professionals om systematisch te trainen. Hierbij worden zwakte- en sterktepunten geanalyseerd en wordt hierop een trainingsplan gemaakt. Je kunt dit echter ook gebruiken om je duur te trainen en veel op te klimmen. Het fijne van de Lattice training board is dat je heel intuitief kunt klimmen en niet hoeft te zoeken naar grepen.

Aan de rechterkant van de uitbreiding staan een aantal nieuwe boulderwanden met voornamelijk plaat wanden en een trainingswand met 2 verschillende overhellingen.

Tijdens de opening was er ook een Flash fest boulder competitie waarbij je maar 1 poging per boulder hebt. Het was erg druk maar gezellig. Bekijk de video hieronder die wij hebben gemaakt tijdens de opening van de nieuwe boulder en trainingsruimte!