Kattengrind in sok voor stinkende klimschoenen!

Boulderen is een opwindende en uitdagende sport die door duizenden mensen over de hele wereld wordt beoefend. Of je nu een beginnende boulderaar bent of al jarenlang ervaring hebt, er is één probleem dat veel boulderaars gemeen hebben: stinkende klimschoenen. Gelukkig is er een eenvoudige en verrassende oplossing: kattengrind in een sok.

Waarom ruiken klimschoenen zo erg?

Voordat we ingaan op hoe kattengrind kan helpen, laten we eens kijken naar de oorzaak van de stank in klimschoenen. Klimschoenen worden gedragen in een omgeving waarin je voeten vaak zweten, en dat zweet wordt geabsorbeerd door het materiaal van de schoenen. Bovendien kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen in vochtige omstandigheden, wat leidt tot de onaangename geur.

De kracht van kattengrind

Kattengrind staat erom bekend dat het vocht en geurtjes absorbeert in de kattenbak. Deze eigenschap maakt het ook een uitstekende keuze om de stank in je klimschoenen te bestrijden. Hier is hoe je het kunt doen:

 1. Verkrijg schone kattengrind en een sok: Zorg ervoor dat je kattengrind van goede kwaliteit gebruikt, bij voorkeur zonder toegevoegde geurstoffen en zonder klontering. Je hebt ook een schone, dunne sok nodig.
 2. Vul de sok met kattengrind: Stop een flinke hoeveelheid kattengrind in de sok. Je wilt genoeg gebruiken om je schoenen te vullen, maar niet zo veel dat het ongemakkelijk wordt. Gebruik een lege wc rol in de sok zodat het vullen makkelijker gaat.
 3. Knoop de sok dicht: Bind de bovenkant van de sok stevig dicht, zodat de kattengrind er niet uit kan vallen. Dit kan bijvoorbeeld met een tie-rip.
 4. Plaats de sok in je klimschoenen: Steek de sokken gevuld met kattengrind in je klimschoenen wanneer je ze niet draagt. Duw de sokken helemaal tot in de teen ruimte. Laat de sokken ’s nachts of tussen klimsessies in de schoenen zitten.

Hoe werkt het?

Kattengrind werkt als een natuurlijke luchtverfrisser en vochtabsorbeerder. Het absorbeert vocht uit je schoenen, waardoor de omgeving minder gunstig wordt voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Bovendien neutraliseert het de onaangename geuren, waardoor je klimschoenen frisser ruiken.

Voordelen van kattengrind in klimschoenen

 1. Effectieve geurverwijdering: Kattengrind is een krachtige geurabsorbeerder en kan zelfs sterke klimgeuren neutraliseren.
 2. Goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar: Kattengrind is betaalbaar en bij de meeste dierenwinkels en supermarkten verkrijgbaar.
 3. Herbruikbaar: Je kunt de sokken met kattengrind steeds opnieuw gebruiken. Wanneer ze verzadigd raken, kun je de kattengrind vervangen.
 4. Natuurlijke oplossing: In tegenstelling tot sommige chemische luchtverfrissers, is kattengrind een natuurlijke en milieuvriendelijke oplossing.
kattengrind in klimschoenen stinkende

Andere tips

Naast het gebruik van kattengrind in een sok, zijn er enkele andere stappen die je kunt nemen om de geur van je klimschoenen te beheersen:

 1. Laat je schoenen goed drogen: Zorg ervoor dat je klimschoenen na elke klimsessie goed kunnen drogen. Verwijder de binnenzolen en laat ze apart drogen.
 2. Gebruik antibacteriële sprays: Er zijn sprays beschikbaar die bacteriën doden en de geur verminderen. Spuit deze in je schoenen als dat nodig is.
 3. Draag vochtabsorberende sokken: Kies voor vochtabsorberende sokken om te helpen voorkomen dat je voeten te veel zweten.

In conclusie is kattengrind in een sok een eenvoudige, effectieve en betaalbare manier om de stank in je klimschoenen te verminderen. Door deze methode te combineren met goede schoenverzorging, kun je genieten van frissere en comfortabelere klimsessies. Dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog en adem gemakkelijker tijdens je volgende klimavontuur!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie