Ik heb al 3 maanden niet geklommen

Sinds alle boulderhallen verplicht moesten sluiten, heb ik niet meer geklommen. Ook andere sportieve activiteiten stonden op een fysiek laag pitje. De motivatie om thuis oefeningen te blijven doen was er niet.

Ik ging afwachten. Weken werden maanden. Op een gegeven moment waren een aantal boulderhallen het wachten zat en bouwden bouldermuren net buiten hun hal. Andere hallen volgden, zo ook Boulderhal Energiehaven in Utrecht. Ik besloot om daar 2 dagen achter elkaar te gaan en ging reserveren.

Het reserveren ging makkelijk via Toplogger. Maar omdat er maar een maximaal aantal personen per tijdslot toegelaten zijn, moet je snel zijn. Vooral de avonduren zijn populair en dan kan het zijn dat je bijna een week vooruit moet plannen.

Twee dagen achter elkaar na 3 maanden niet geklommen te hebben. Ik dacht dat dat me (mentale) rust zou geven. Want als ik op dag 1 iets niet haalde, dan kon ik het boulderprobleem op dag 2 nog een keer proberen.

Mijn verwachtingen waren dat ik zwakker was in mijn armen en mijn core. Ik wilde mijn vingers niet bezeren en de huid van mijn handen zouden dun zijn. Ik wilde vooral geen risico’s nemen: geen dyno’s, niet lopen op modules en kleine voettreetjes. Gewoon rustig aan doen.

De werkelijkheid is dat ik inderdaad zwakker ben geworden. Behalve mijn vingers, die konden nog wel wat aan. Vaak waren mijn spieren al verzuurd voordat ik bij de eindgreep was. Ook het herhalen van problemen was moeilijk. Ik kreeg flappers bij mijn pinken en de binnenkant van mijn handen werden erg gevoelig. Op de eerste dag was ik nog voorzichtig en klom ik zo ver mogelijk terug. Op de tweede dag was mijn angst weg en kon ik weer makkelijk vallen van 3 meter hoog.

Mijn boulder niveau is van alles en nog wat. Maar dat was voor de lockdown al zo.

Op dag 3 had ik overal spierpijn, op dag 4 alleen nog maar in mijn onderarmen.

Dit was mijn eerste keer buiten boulderen (al dan niet op de traditionele manier). Het is heerlijk om tijdens het boulderen frisse lucht in te ademen en naar boven te staren, naar een mooie lichtblauwe lucht met vliegende zeemeeuwen .

Het filmpje kan je ook vinden via deze link.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie