Hoera! Boulderhallen mogen weer open.

Veel boulderaars zijn aan het wachten tot boulderhallen weer open mogen. Boulderhaleigenaren hebben inmiddels heel de hal schoongemaakt en/of gerenoveerd.

Op woensdag 24 juli kon men weer een persconferentie volgen omtrent corona en de bijbehorende regels. Premier Mark Rutte en minister De Jonge deelden onder andere deze regels mee, die per 1 juli van kracht zijn:

  • Binnen houdt men 1,5 meter afstand.
  • Binnen mogen maximaal 100 mensen bij elkaar komen, exclusief personeel.
    • Bij meer dan 100: alleen op reservering en met gezondheidscheck.
  • Uitzondering 1,5 meter afstand
    • Mensen uit 1 huishouden hoeven geen afstand te houden.
    • Sporters (mits het moeilijk is om afstand te houden)

Dit betekent dat per 1 juli alle boulderhallen en klimhallen weer open mogen!

Wel zullen boulderhallen het nieuwe protocol volgen die een aantal maanden geleden landelijk is opgesteld. Zo is reserveren verplicht, moet je je handen vooraf en achteraf wassen en bij verkoudheidsklachten wordt je entree geweigerd. Er hangen posters met extra veiligheidsregels en sommige hallen hebben pijlen op de grond zodat er tussen de bouldermuren éénrichtingsverkeer ontstaat. Een aantal boulderhallen gebruiken Toplogger als reserveringssysteem maar dit verschilt per boulderhal. Je kunt niet alleen voor jezelf reserveren, maar voor maximaal 5 personen. Vaste leden en abonnementshouders zullen een email ontvangen met belangrijke informatie. Ook mensen die voor de eerste keer gaan boulderen zijn weer welkom in de boulderhal.

Boulderhallen mogen weer open, wel moet je een tijdslot reserveren.
Toplogger heeft een systeem waarmee je een tijdslot kan reserveren.

Over het algemeen gaan boulderhallen die de afgelopen maand buitenmuren hebben gebouwd, hun buitenmuren behouden gedurende de hele zomer (of zolang het goed weer is). Meer ruimte om te boulderen dus!

Alle bevroren lidmaatschappen worden per 1 juli weer geactiveerd.

Kijk jij ernaar uit om weer te mogen boulderen of klimmen? Wat vind je van deze nieuwe manier van sporten?

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie