Evgenii Zazulin & Chloé Caulier winnen Dock Master 2020 bij boulderhal Energiehaven Utrecht!

In een spannende boulder finale vochten 6 mannen en 6 vrouwen om de eerste plek bij de Dock Master 2020. De winnaar van de finale kon 2000 euro mee naar huis nemen, voor de 2e plek was er 1000 euro en voor de 3e plek 500 euro beschikbaar. In een volle zaal (kaartjes uitverkocht) kon het publiek genieten van een spectaculaire finale met een hoop grote namen in de klimwereld. Helaas was er geen Nederlandse boulderaar door bij de mannen in de finale maar wel Lynn van der Meer bij de vrouwen boulderaars! Erg knap!

Mannen
Helaas was het niet de boulder avond voor Mickael Mawem, Evgenii Zazulin en Billy Ridal lieten een sterke performance zien. De routesetting voor de Masters moest dit jaar helaas zonder Jeroen Nepveu doen vanwege een vinger blessure. Ook Alexey Rubtsov kon geen podium plek verzekeren. Evgenii Zazulin (in Rusland boulder en lead kampioen) toonde aan hoe moeiteloos hij door de krachtige boulders kwam tijdens de finale.

1. Evgenii Zazulin RUS
2. Billy Ridal GBR
3. Mickael Mawem FRA

4. Nimrod Marcus ISR
5. Arthur Ternant FRA
6. Alexey Rubtsov RUS

Vrouwen
Jenya Kazbekova was dit jaar niet aanwezig om haar titel te verdedigen. Dit jaar waren wel andere grote namen aanwezig zoals Petra Klingler, Fanny Gibert en Chloé Caulier. Het was dan ook geen verrassing om diezelfde drie te zien op het podium. Ze lieten een gat (aan world cup boulderen ervaring en leeftijd?) achter tussen de overige 3 klimsters. Tussen de 6 boulder finalisten was er wel een Nederlandse aanwezig, namelijk Lynn van der Meer (NLs lead kampioen). Het was een close wedstrijd tussen de eerste drie waarbij Chloé Caulier als winnaar uit kwam.

1. Chloé Caulier
2. Fanny Gibert
3. Petra Klinger
4. Helene Wolf
5. Lynn van der Meer
6. Nika Potapova

Zie hieronder nog de video’s die wij hebben gemaakt tijdens de kwalificatie van Dock Master 2020.