Een bezoek aan boulderhal Revolt Bouldering Gym in Delft!

In dezelfde stad waar Bouldercentrum Delfts Bleau is gevestigd opende op 2 Januari 2020 een nieuwe boulderhal, genaamd Revolt Bouldering Gym. Deze hal focust op nieuwe stijl boulders met grote unieke grepen en volumes. De hal wilt het NLs boulderen op een hoger niveau tillen zodat Nederlandse boulder talenten kunnen oefenen met boulders die gebouwd worden zoals tijdens de World Cups. Een interessante insteek en wij waren dan ook zeer benieuwd hoe de boulderhal eruit zag.

Met onze boulder pofzak en verzoolde klimschoenen gingen wij naar Delft om de hal te bezoeken. Bij aankomst stonden wij voor een grote bedrijfspand met meerdere verdiepingen en bedrijven. Uniek aan deze bouderhal is dat deze op de derde verdieping zit binnen 1 groot gebouw in plaats van een typische bedrijfshal.
Revolt boulder gym 3e verdieping

Je kunt de lift pakken of alvast opwarmen door de trap te nemen. Bij binnenkomst werden wij begroet door een medewerker. Je loopt namelijk meteen de lounge/bar ruimte in voordat je de hal ziet. In de gangen hangen posters en de muur zijn beschilderd met interessante art.
revolt bouldering gym muur art

Huurschoentjes zijn aanwezig en je kunt je tassen opbergen in een houten vakken rek. Er staan tafels en banken en het geheel oogt ruimtelijk.
revolt bouldering opbergen

Kleedkamer met douches zijn aanwezig en je kunt je handen fijn drogen met elektrische handendrogers aan de muur. De training is uitgebreid en heeft volop potentie. Er is een lattice board, beastmasters, halters, monkeybars, etc.
revolt bouldering trainings ruimte

En uiteraard een trainingswand met random klimgrepen.

revolt bouldering trainingswand

De boulderhal is ruim opgedeeld met vlakke wanden, stevige overhang, cave en een heuse competitie wand. De deels ongeverfde houten wanden stralen een warme look uit. Gecombineerd met zwarte diagonaal geverfde wanden ziet het er stoer uit. Overigens de wanden met een hout look zijn wel voorzien van een ruwe textuur, het is alleen transparant. De competitie gedeelte kun je herkennen aan de zwarte mat. De boulders die aan de competitie wand hangen zijn niet gegradeerd, je kunt niet dus niet de kleuren legende gebruiken voor de graad.
revolt bouldering competitie wand
Ondanks dat er nadruk wordt gelegd op nieuwe stijl boulders om top klimmers beter te kunnen laten trainen, is het voor de recreatieve boulderaars prima te vertoeven in deze hal. De boulders aan de competitie wand zijn uiteraard niet geschikt voor beginners. Op de andere wanden vind je wel aantal beginner-routes maar over het algemeen ligt de instap niveau iets hoger. Klim je al vijfjes of hoger? Dan heb je hier genoeg te klimmen. Ook bij de boulders van graad 5 of 6a vind je al moderne stijl van boulderen. Het is meer een puzzel, coördinatie, dynamisch boulderen en een mix van interessante grepen en posities. Dat typisch ‘ladder’ klimmen vind je hier niet.

De competitie wand heeft veel potentie. De wand loopt over de gehele breedte van de hal waardoor je makkelijker andere klimmers kunt zien en mee kunt interacteren. Je kunt hierdoor effectiever samen klimmen en trainen. Op het moment dat wij er waren zaten er niet heel veel routes in de wand. Bij de competitie routes begin je met al je ledematen bij de aangegeven grepen of volumes. Voor de competitie routes kom je wel uit de voeten als je ongeveer hoger klimt dan 6B/6C, ideaal is 7A.

We vonden de boulders erg lekker klimmen, er zat een goede flow in, de moves sluiten lekker op elkaar aan. Gelukkig geen awkward lichaamsposities of sketchy moves. Boulders voelen consistent aan. Visueel zagen de boulders ook aantrekkelijk uit, met mooie lijnen en grepen. De grepen waren uiteraard allemaal nieuw en ruw.

Waren er bepaalde dingen minder? Op de dag dat de wij de hal bezochten waren er veel kinderen. Sommige gebruikte de hal op een ander manier dan klimmen en dan moet je als boulderaar toch even opletten. Het midden-gedeelte wordt natuurlijk belicht door een transparante koepel in het dak. In de avond merk je wel dat het dan een stuk donkerder is.

Wij hadden het erg naar onze zin bij Revolt Bouldering Gym en hopen gauw weer terug te komen. De hal is goed opgezet en de boulders waren awesome!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie