Een bezoek aan boulderhal De Fabriek in Haarlem!

Met onze boulder pofzak en klimschoenen vertrokken wij naar Haarlem om boulderhal De Fabriek te bezoeken! De Fabriek is vorig jaar opgezet door dezelfde mensen die achter Klimmuur Haarlem zet. Wij waren dus zeer benieuwd hoe boulderen aan toe gaat in deze vrije nieuwe hal.

Boulderhal De Fabriek is goed bereikbaar. Met de trein ben je vanaf het station lopend in 10 minuten bij de hal. Wij waren dit keer met de auto. Er is genoeg parkeerplek in de wijk en je kunt gratis parkeren als je een plekje in een van de straten kunt vinden. Betaald parkeren vind je paar meter verderop bij de woonboulevard.

De buitenkant van de hal is herkenbaar aan vlag en banners die aan de muur hangen. Je moet door een stalen deur om bij de hoofdingang te komen. In de gang staan er nog ouderwetse draaischroeven die je het idee geven dat hier vroeg een fabriek heeft gezeten.

boulderhal de fabriek ingang

Eenmaal in de hal wordt je verwelkomd door een warme sfeer. De hal is leuk ingericht met veel kleine details zoals planten, krijtborden, posters en andere decoraties. Je moet over een houten brug lopen om bij de bar en kassa te komen. De brug dient ook als top-out voor de boulderaars. Bij binnenkomst wordt je dan ook meteen begroet door mensen die op de brug klimmen!

De bar en kassa is lekker breed en open. Bij de kassa hangt veel informatie op. Er is een krijtbord met een overzicht van alle trainingen en events. Er wordt veel georganiseerd! Licht valt van ramen bovenin over de hal en lounge ruimte. Het is daardoor fijn om hier te zitten. Ook zijn er wat banken om in te relaxen. De kleedkamers hebben aparte deuren die ons moeten denken aan deuren op een schip. Uiteraard zijn er douches, toilet en waterbak met droger. Er is een aparte hoek waar je kunt shoppen voor boulder pofzakken, pof, kleding en andere boulder accessoires. Ook worden er diverse klimschoenen aangeboden en je kunt ze daar allemaal passen.

de fabriek bar en kassa

Na vriendelijk verwelkomd te worden door de hal en personeel zijn wij begonnen met opwarmen zodat we straks lekker kunnen boulderen. Er is een kleine trainingsruimte bovenin maar je kunt ook prima opwarmen met wat makkelijke boulders.

De stijl van de boulders loopt uiteen en dat is erg leuk zodat je nooit verveeld raakt. De hal lijkt op te delen in 3 secties. Als je in 1 sectie bent kun je meestal de mensen in andere sectie niet zien omdat een wand tussen zit. Hierdoor lijkt hal minder open en oogt het kleiner maar wel gezelliger en het helpt met de akoestiek. Wat opvalt zijn de topouts over de brug, een korte tunnel, cave gedeelte, lichte overhang wanden, en veel plaat. Door deze veelzijdigheid zijn er een aantal boulders met verrassende elementen. De boulders zijn toegankelijk voor nieuwe klimmers en mensen met een sportieve achtergrond. Er zijn genoeg dynamische en coordinatie boulders die voor iedereen erg leuk zijn. Voor deze boulders hoef je vaak niet perse enorm sterke vingers te hebben. Je kunt deze boulders vaak genoeg proberen zodat je de techniek en timing onder knie krijgt.

run jump boulder at fabriek haarlem

Ook zijn er veel traverse boulders (relatief lange boulders die horizontaal/diagonaal over een wand gaan) en ook lange boulders met korte passen. Hiermee kun je goed inkomen met klimmen, langzaam conditie en vingerkracht opbouwen. Uiteraard zijn er ook wat hardere boulders bijvoorbeeld 7A en hoger. Wij telden wel relatief minder harde boulders dan in andere hallen. Niettemin waren dit ook uitdagende en interessante boulders. Uiteraard waren wat harde crimps aanwezig maar genoeg met vette moves over de wanden.

7a boulder at boulderhal fabriek haarlem

Wij hadden het prima naar onze zin in boulderhal De Fabriek in Haarlem! Leuk ingerichte hal en kwaliteit boulders in diverse stijlen. Goed bereikbaar en de warme chocolade melk was lekker. Wij komen hier graag terug!

boulderhal de Fabriek
Ben Viljoenstraat 1 Haarlem
023-5765458
Website: https://www.boulderhaldefabriek.nl

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie