Doe een beginnerscursus boulderen!

Interesse in boulderen maar weet je niet hoe je moet beginnen? Volg dan een beginnerscursus boulderen bij een van de 15 boulderhallen (binnenkort 19) in Nederland! Bij de meeste boulderhallen kun je altijd een korte introductie krijgen over hoe je snel aan de slag kunt gaan. Bij een beginnerscursus krijg je echter ook een stukje techniek bij dat enorm kan helpen bij het beter klimmen.

Bij welke boulderhallen kun je een beginnerscursus boulderen volgen?

Boulderhal Introductieles Beginnerscursus Website
Monk Eindhoven Gratis, elke do en vr om 20.00. Wordt aangewerkt BoulderBasics
Neoliet Rotterdam Gratis, elke vr 19.30 4 lessen, 1.5uur, 83 euro incl. entree Bolderbasis
Monk Rotterdam Gratis, elke do en vr om 20.00. Wordt aangewerkt BoulderBasics
Bouldercentrum Delfts Bleau Gratis, elke vr 19.30 uur 2 lessen, 2uur, 25 euro excl. entree Bleau Basic
Boulderhal Block013 Gratis, elke do en vr 19.30 4 lessen, 2 uur, 50 euro excl. entree Block Basics
Boulderhal Bruut Gratis, elke dinsdag 19.00 3 lessen, 1.5 uur, 49 euro (niet leden) 39,20 (leden) Bruut Basics
Kunststof Leiden Vraag personeel 3 lessen, 2 uur, 49 euro (excl. entree) Cursus
Sterk Utrecht Gratis, elke di en do 19.00 3 lessen, 2 uur, 50 euro (excl. entree) STERKBEGIN
Bouldermuur Den Haag Vraag personeel Vraag personeel Cursus
Grip Boulderhal Nijmegen Gratis, 10 min. 3 lessen, 1.5uur 60 euro (incl. entree) Basis Grip
Kei Boulderhal Amersfoort Gratis, 30 min. 3 lessen, 2 uur, 40 euro (incl. entree) Kei Techniek
Monk Amsterdam Gratis, elke do en vr om 20.00. Wordt aangewerkt BoulderBasics
Cube Bouldergym Enschede Gratis, elke vr 19.30 40 min. 5 rittenkaart, 25 euro (excl. entree) Basics Technics
Graviton Bouldergym Sittard Gratis, elke vr. 19.00 4 lessen, 1.5uur 35 euro (excl. entree) Techniektraining
Gropo Bouldergym Vraag personeel Vraag personeel http://www.gropo.nl/

MONK Eindhoven
– MONK Eindhoven geeft iedere donderdag- en vrijdagavond om 20.00 een gratis boulder introductieles van ongeveer 30 minuten. De les is gratis (je betaalt alleen de entree). De introductieles heet Boulder Basics en je hoeft niet te reserveren. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe beginnerscursus, Boulder Basics Plus.

Bolder Neoliet Rotterdam
– Elke vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 wordt een gratis introductieles gegeven. Ook klimschoenen kun je tijdens de les gratis lenen. Je betaalt alleen entree. Je moet wel vooraf reserveren, dat kan telefonisch of online via de website. In de zomervakantie worden extra kennismakingslessen gegeven. Kinderen kunnen lid worden van de jeugdboulderclub (BolderKlup 8-16 jaar) en krijgen dan elke week of 2x per week training van een eigen trainer. Er is ook een beginnerscursus, BolderBasis, Dit zijn 4 lessen van 1.5 uur. De kosten zijn 83 euro incl. entree en huurschoenen.
http://www.neoliet.nl/bolderbasis.html

Monk Bouldergym Rotterdam
– Zelfde als bij Monk Eindhoven kun je iedere donderdag- en vrijdagavond om 20.00 een gratis boulder introductieles krijgen van een half uur.

Bouldercentrum Delfts Bleau Delft
– Elke vrijdag vanaf 19.30 wordt een gratis introductieles boulderen gegeven. Je krijgt hierbij achtergrond informatie, veiligheidsinstructies en een aantal basis technieken. Je betaalt alleen entree en evt. klimschoenen kun je huren voor 3,50 euro. Je kunt ook je eigen sportschoenen gebruiken. Introductieles is voor vanaf 12 jaar en max. 4 personen kunnen aanmelden. Via de website kun je vooraf laten weten dat je mee wilt doen. Er zijn een aantal cursussen beschikbaar. Beginners kunnen Bleau Basic volgen. Dit zijn 2 lessen van 2 uur en kost 25 euro excl. entree.
http://www.delftsbleau.nl/cursussen/

Boulderhal Block013 Tilburg
– Elke donderdag- en vrijdag avond vanaf 19.30 kun je een gratis introductiles krijgen. Je krijgt uitleg en tips voor bij het boulderen. Verder is er beginnerstraining/cursus voor kinderen en volwassenen. Kinderen (6-10 jaar) kunnen een beginnerscursus volgen op woensdag 14.30 tot 16.00 uur. De training maakt deelt uit van een kidslidmaatschap. Volwassenen kunnen de beginnerscursus Block Basics volgen. Dit zijn 4 trainingen, 1x per week. De kosten zijn 50 euro (zonder entree) en vinden plaats op woensdag tussen 19.00 en 21.00 uur. Je kunt je via de e-mail aanmelden. Er is ook een Personal Training beschikbaar. Hier krijg je een speciale training op maat.
http://www.block013.nl/trainingen/

Boulderhal Bruut Breda
– Elke dinsdag om 19.00 is een gratis introductieles bij boulderhal Bruut. De les duurt een half uur, inschrijven is niet nodig en je betaalt alleen entree. Je kunt ook de beginnerscursus Bruut Basics volgen. Deze is inmiddels begonnen (22/12/2016) en wordt gegeven door Wouter Jongeneelen. De cursus bestaat uit 3 trainingen en zijn op donderdagavond van 18.45 tot 20.15 uur. Groep bestaat uit max. 8 personen, inschrijven is verplicht. Prijs is 49 euro per persoon voor niet leden en 39,20 euro per persoon voor leden. Je kunt je online inschrijven. Op dit moment is de cursus volgeboekt, via de website kun je meer informatie vinden over de cursussen.
https://www.boulderhalbruut.nl/training-bij-boulderhal-bruut/bruut-basics/

Boulderhal Kunststof Leiden
– Bij boulderhal Kunststof kun je de beginnerscursus Basis Techniek volgen. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur en kosten 40 euro (zonder entree). De cursussen vinden doorlopende plaats op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met boulderhal Kunststof Leiden. Er is ook een aparte trainingsgroep, welke toegankelijk is voor klimmers van alle niveaus. Je krijgt daarbij niet alleen training klimmen maar ook cardio en kracht training.
http://www.boulderhalkunststof.nl/cursussen/

Boulderhal Sterk Utrecht
– Elke dinsdag- en donderdag avond kun je een gratis introductieles volgen om 19.00 bij Boulderhal Sterk. Inschrijven is niet nodig en de les duurt ongeveer 30 minuten. In de maanden juli en augustus is de introductieles niet beschikbaar. Bij Sterk kun je ook de beginnerscursus STERKBEGIN volgen. Dit zijn 3 lessen van elk 2 uur. Je betaalt 50 euro (zonder entree) en is voor max. 8 deelnemers. De cursus is momenteel helaas vol.
http://www.boulderhalsterk.nl/cursus-sterk-begin

Bouldermuur Den Haag
– Op dit moment is er geen cursus beschikbaar maar je kunt je wel opgeven voor een evt. beginnerscursus. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een cursus ingepland. De kosten zijn 49 euro (zonder entree). De cursus bevat 4 lessen.
http://www.deklimmuur.nl/vestigingen/den-haag-de-uithof/training-ut/

Grip Boulderhal Nijmegen
– Bij Grip in Nijmegen kun je een gratis introductieles krijgen van ongeveer 10 minuten. Routes, moeilijkheidsgraden, regels en tips worden uitgelegd. Reserveren is niet nodig maar kom je met een groep van meer dan 5 personen dan is het het handig om even contact op te nemen. Als beginner kun je de ook de beginnerscursus Basis Grip volgen. Deze vinden plaats op dinsdag, vrijdag, zaterdag. Het zijn 3 lessen van 1.5 uur. Kosten zijn 60 euro (met entree). Meer informatie vind je hier:
http://www.gripnijmegen.nl/nl/cursussen/

Kei Boulderhal Amersfoort
– Bij Kei Boulderhal kun je een gratis wekelijkse introductie les volgen over de basis van het boulderen. Deze duurt 30 minuten. Voor beginners is er de cursus Keitechniek 1, bij Keitechniek 1 leer je de basistechniek van het klimmen. Het 3 lessen van elk 2 uur. Minimaal 6 deelnemers (max. 10). De kosten zijn 40 euro (zonder entree).
http://www.keiboulderhal.nl/lessen/

Monk Bouldergym Amsterdam
– Net zoals bij andere Monk vestigingen kun je op iedere donderdag- en vrijdag avond om 20.00 een gratis introductieles volgen. Reserveren is niet nodig maar als je nooit bij Monk geweest bent dan is het handig om je alvast online te registreren.

Cube Bouldergym Enschede
– Elke vrijdag om 19.30 kun je een gratis introductieles volgen bij Cube Enschede. Deze duurt 40 minuten. Je hoeft niet te reserveren.
http://cubebouldergym.nl/boulderen/voor-beginners#introductieles
Er is ook een beginnerscursus. Deze vindt plaats elke dinsdag avond van 19.30 tot 21.00 uur. Je hoeft niet vooraf aan te melden. Je kunt de training volgen met en lidmaatschap of een trainingsrittenkaart van 25 euro (zonder entree).
http://cubebouldergym.nl/trainingen/wbt-basics-technics

Graviton Bouldergym Sittard
– Elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 kun je een gratis introductieles volgen, je betaalt wel entree. De introductieles is voor max. 5 personen.
http://www.gravitonbouldergym.nl/cursussen-training/introductieles/
Er is ook een cursus voor beginners. De cursus bestaat uit 4 lessen van 1.5 uur en is voor min. 3 personen en max. 5 personen. De prijs is 35 euro (zonder entree). Je kunt via e-mail inschrijven.
http://www.gravitonbouldergym.nl/cursussen-training/techniektrainingen/

Gropo Bouldergym
– Niet beschikbaar

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

2 gedachten over “Doe een beginnerscursus boulderen!”

Plaats een reactie