Dock Masters 2023!

Dock Masters is een jaarlijks boulder competitie bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht. Wat is er speciaal aan Dock Masters? Bij Dock Masters komen ook internationale en professionele boulderaars meedoen. In de voorgaande edities deden onder andere Fanny Gibert (FR), Mickael Mawem (FR), Sergii Topishko (UKR), Evgenii Zazulin (UKR), Alexey Rubtsov (RU), Chloe Caulier (BE) en Petra Klingler (ZW) mee aan Dock Masters. Je kunt deze klimmers bewonderen tijdens de halve finale en de grote finale.

Dock Masters is een twee-dagelijkse competitie. Daarbij is een categorie voor recreanten. Iedereen kan hier aan meedoen. Er zijn dan in totaal 40 boulders en het doel is om zoveel mogelijk boulders te toppen voor het maximaal aantal punten. Bij een flash (een boulder halen in 1 poging) krijg je extra punten.

Ook is er een categorie voor ‘masters. Deze is bedoeld voor professionele klimmers en klimmers die minimaal 7a+ kunnen boulderen. Er is een cash prijs van totaal 7000 euro! Er is een kwalificatie van zes boulders. De beste 20 gaan door naar de halve finale. De halve finale is net als de finale compleet met licht show, dj en livestream.

Wat kost het? Een kaartje voor de recreanten op zaterdag is 35 euro en op zondag 45 euro. Wil je mee doen met de masters? Dan kost dat 35 euro.

Speciaal voor professionele klimmers die in de top 40 IFSC boulder World Cup ranking zitten wordt hotel en entree voor geregeld!

Wanneer is het? Dock Masters 2023 is op 4 en 5 maart. De starttijden van de competitie kun je op de website van Dock Masters Energiehaven bekijken.

Bekijk de video hieronder voor een impressie.

In de voorgaande edities waren de kaartjes vrij snel uitverkocht. Wees er dus snel bij als je mee wilt doen. Kaartjes bestellen kan online. Op dit moment is registratie nog niet mogelijk. Houd de website van Energiehaven daarom in de gaten.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie