Buiten boulderen bij Energiehaven Utrecht

Je kunt vanaf begin juni weer boulderen bij boulderhal Energiehaven in Utrecht. De medewerkers van Energiehaven zijn hard bezig geweest om een aantal mooie buitenwanden op te zetten. Het gaat dus voorlopig om het buiten boulderen. Vanaf 1 juli is het weer toegestaan om binnen te boulderen. Maar met het lekkere weer is het zeker geen straf om buiten te kunnen klimmen!

De buitenwanden bij Energiehaven

Naast de ingang op de parkeerplekken en op de ruimte van de fietsenstalling, staan 2 grote wanddelen.

  • Het eerst wanddeel naast de ingang is een licht overhangende wand met een aantal modules ingeschroeft.
energiehaven buitenwand 2
  • In de hoek zit een groter wanddeel met een overhang, plaat in de hoek en een plaat aan de zijkant.
energiehaven buiten wand

De wanden zien er indrukwekkend uit en alles is mooi afgewerkt. Ook zijn er genoeg modules ingeschroefd voor het creëren van meer puzzelwerk. Boven de wanden hangt er verlichting zodat er in de avond genoeg licht is.

Buiten boulderen bij Energiehaven

Om te mogen boulderen moet je vooraf reserven met de app Toplogger. Je kunt maximaal 1.5 uur klimmen en je moet een tijdslot uit kiezen. Bij aankomst meld je bij de balie en bij vertrek meld je ook weer af zodat ze weten hoeveel mensen er aanwezig zijn. Je moet je eigen klimschoenen en pofzak meenemen. En uiteraard je handen wassen voor en na het klimmen.

energiehaven buiten boulderen

Na een lange tijd niet te hebben geboulderd was het in het begin even wennen. Binnen 1.5 uur wil je weer niet teveel tijd besteden aan het opwarmen. Je kunt ook opwarmen met de makkelijke routes zoals de roze en oranje grepen in de foto. De grepen voelde aan als nieuw en waren erg ruw. Aangezien mijn vingers al maanden geen grepen hebben aangeraakt was dat geen probleem. Het voelt ook weer veilig aan als je weet dat je niet kunt uitglijden van een gladde greep.

Zoals je in de foto kunt zien, zien de boulders visueel aantrekkelijk uit. Er wordt gebruik gemaakt van diverse stijlen grepen. Er is een grote variatie in groottes. Met modules is er meer diepte gegeven aan de wand. De boulders waren ook erg leuk om te doen. Veel variaties in verschillende passen. Hier en daar in draaien, kneedrop of een heel hook om een boulder te kunnen toppen.

Met de 1.5 meter maatregel moet je wel rekening houden met je mede-boulderaars. Je loopt de mat af van de zijkanten en je loopt de mat op via de aangegeven pijlen. Je merkt dat tussen de timeslots het drukker wordt. Je moet dan ook op tijd stoppen en niet te lang blijven hangen. De ruimte is beperkt en iedereen wilt ook zoveel mogelijk kunnen boulderen binnen 1.5 uur.

Al met al het was weer super leuk om weer te kunnen boulderen. Met het mooie weer was het juist heel aangenaam om buiten actief te kunnen zijn. De 1.5 uur gaat wel heel snel voorbij als je eenmaal bezig bent. Hoewel we gewend zijn om vaak toch veel langer een boulder sessie binnen te doen. Een goede tip is wel dat je zoveel mogelijk probeert op te warmen voordat aankomt. Je kunt dit thuis doen. Heb je maanden lang niet geklommen? Dan is het verstandig om goed je vingers op te warmen. Je muscle memory helpt veel bij het klimmen maar het gevaar is dat je heel snel je vingers kunt overbelasten.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “Buiten boulderen bij Energiehaven Utrecht”

Plaats een reactie