Boulderhallen mogen helaas nog niet open.

Bij de afgelopen persconferentie kwam de overheid met goed nieuws. Helaas hoorde boulderen niet bij het goede nieuws. Het kabinet kondigde een aantal versoepelingen aan. Zo mogen vanaf 11 mei alle contactberoepen weer uitgeoefend worden. Ook mogen we weer buiten sporten zolang het geen contactsport is, zoals tennis of golf.

Hoe zat het dan met boulderen? De persconferentie kwam vervolgens met versoepeling voor de horeca en bioscopen. Passagiers worden verplicht een mondkapje te dragen in de OV. Maar alle indoor-sport clubs mogen pas vanaf 1 september weer open. We hebben nu dus eindelijk een datum maar dit betekent dat wij nog 4 maanden moeten wachten. De hallen zijn dan in totaal meer dan half jaar dicht geweest! We moeten dus nog 2x zo lang wachten. Dat is eigenlijk niet zo goed nieuws vergeleken met de eerste aankondigingen.

De boulderhallen zijn de laatste weken druk bezig geweest om de 1.5 meter maatregelen te implementeren. Een 26-pagina-tellende document beschrijft het gehele protocol voor verantwoord sporten. Je kun het document hier vinden. Daar heeft dus heel wat werk ingezeten waarbij alle klim/boulder instanties zijn betrokken.

Na deze inspanningen en de nieuwe aankondigingen zijn de vertegenwoordigers van de klimsport en alle hallen begrijpelijk teleurgesteld. Bijna alle boulderhallen hebben op facebook hun ongenoegen geuit over de huidige situatie. Zij hopen dat gauw het een en ander wordt aangepast en dat niet alle indoor sporten op een hoop worden gegooid. Er is algemene petitie aan de gang om sportscholen eerder open te mogen krijgen. Je kunt de petitie hier vinden. Sommige hallen proberen de media te betrekken om meer aandacht te creëren voor deze zaak.

#edit: vind hier de petitie voor boulder- en klimhallen.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie