Boulderhal Zuidhaven in Utrecht open! Hoe was het?

Op zaterdag 21 november 2020 ging boulderhal Zuidhaven in Utrecht eindelijk open! We pakten onze pofzak voor boulderen en onze zelf-gerepareerde klimschoenen en vertrokken naar Vrieslantlaan 2 in Utrecht. Je kunt de boulderhal vinden in het zuiden van Utrecht, wijk kanaleneiland, midden in de woon boulevard en op loopafstand van Ikea. Op fietsafstand, iets dichterbij het centrum, heb je ook Boulderhal Sterk.

Nog niet helemaal af, tijdelijke ingang

boulderhal zuidhaven utrecht open

Zoals aangegeven op de instagram van Zuidhaven wordt er nog volop gewerkt aan de boulderhal. Een groot deel van de klimruimte was al af en daardoor kon de hal al deels open voor klimmend publiek. Gedeeltes zoals horeca, kleedkamers, fitness en nog een stukje van de boulderhal moet nog gereed gemaakt worden. Op dit moment (vanwege de corona maatregelen) zijn deze ruimtes ook niet van hoge prioriteit.

ingang zuidhaven

We kwamen in de avond en moesten even zoeken naar de tijdelijke ingang. De ingang is niet opvallend. Er is geen speciale entree. De ingang is een deur dat aan de dichte zijkant (zonder ramen) zit van het gebouw. Zodra je de deur open doet sta je meteen voor de balie en al in de klimruimte.

Herkenbaar sfeertje

Het eerste wat opvalt zijn de kleuren (en sfeer). Crème-kleurige wanden met donker bruin/rood volumes gecombineerd met donkere groene matten. Deze warme inrichting herkennen wij ook van Energiehaven en andere hallen van diezelfde groep (bijv. boulderhal Roest). Zoals we gewend zijn van Energiehaven is de afwerking modern, compleet en erg mooi. De muren hebben net als de matten een groene kleur gekregen. Geen enkel plekje in de ruimte is al dan niet aangepakt. De hal wordt goed verlicht en is tevens op een goede temperatuur (zeker nu het buiten kouder wordt) dankzij speciale verwarming in het plafond. De matten zijn tevens afgewerkt met speciale tapijt die je steeds vaker ziet bij boulderhallen in Nederland. In ieder geval, het is een fijne hal om in te zijn, of je nu actief aan het boulderen bent of op een bankje zit om andere klimmers te bewonderen.

Toffe boulders en goede opzet wanden

zuidhaven wanden

In het gedeelte waar iedereen mocht klimmen vonden wij dat de opzet van de wanden heel fijn was. De ruimte loopt in de diepte waarbij de zijkanten zijn gebruikt voor boulderwanden. Er is dus niet midden in de(ze) ruimte een paddo / klimblok geplaatst. Persoonlijk vind wij dit fijn voor sociale interactie; je kunt makkelijker elkaar zien en spreken. Maar ook de boulders kun je in 1 oogopslag vinden. Tevens kun je ook meteen zien hoe andere klimmers boulders aan het proberen zijn. Deze opzet biedt ook veel potentie voor competities waar je makkelijk het publiek aan 1 kant van de de ruimte kunt plaatsen. Qua stijl wanden is er genoeg variatie. Geen enkele stijl is onbenut. Hoewel top-outs in deze ruimte niet waren.

overhang zuidhaven

Loop je verder deze ruimte in dan zie je achterin een flinke overhang. Aan de wanden hangen genoeg interessante volumes en grepen. Alle grepen waren overigens kakelvers en nog erg ruw. Ook hier zag de afwerking heel goed uit, zie bijvoorbeeld de nooduitgang waarbij de muur netjes doorloopt.

zuidhaven wand

Achterin de ruimte is overigens genoeg te doen, terwijl de hal nog niet af is. We zijn benieuwd hoeveel klim oppervlakte het uiteindelijk gaat worden. Met de variatie aan boulders zit het ook snor. Er is niet bespaard aan grepen. Je vindt hier alle soorten moderne grepen die je kunt bedenken. Met boulderen ziet het hier ook goed. Dyno’s. plaat klimmen en randjes trekken je vindt ze hier allemaal. Er is niet een bepaalde stijl dat overheerst. Misschien een all-round stijl?

Super nieuwe grepen

overhang zuidhaven

Nadeel van een nieuwe boulderhal zijn vaak de nieuwe grepen. Die zijn vaak nog zo ruw dat je al vrij gauw door je huid van je vingertoppen gaat. Om die reden hebben wij vooral slabs geklommen. Maar wij hopen later toch wat meer te kunnen genieten van de vette overhang bij boulderhal Zuidhaven.

Ook klimmen bij boulderhal Zuidhaven?

Net als bij alle andere boulderhal dien je vooraf te reserveren om te kunnen boulderen. Je kunt reserveren met de app Toplogger. De meeste time slots zijn 1.5 uur. Je kunt elke dag checken of time slots vrij komen. Iedereen kan bij Zuidhaven komen boulderen, ook niet-abbonnee’s.

Adres: Vrieslantlaan 2, 3526 AA Utrecht

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie