Boulderhal Sterk – Utrecht, Nederland

Ingang Boulderhal Sterk Utrecht.

Boulderhal Sterk bestaat sinds eind 2013 en is hiermee (relatief) één van de nieuwste boulderhallen van Nederland. Er is een boulderwand van 500m² met 12 circuits / kleuren en ze gebruiken de Franse (Font.) graderingssyteem. Elke week (uitgezonderd zomervakantie) verversen ze een kleur en kondigen ze dat aan via Facebook.

Elk circuit blijft dan ongeveer 12 weken staan. Als regelmatige bezoeker heb je dus altijd genoeg te doen. Sinds een aantal maanden is er op de bovenverdieping ook een aparte trainingsruimte met verschillende trainingtools (niet voor beginners, maar natuurlijk kun je wel even een kijkje nemen). In de trainingsruimte heb je ook een prachtig uitzicht op de boulderruimte beneden. Boven zijn ook de kleedkamers voor dames en heren. De wc’s en wastafels zijn zowel boven als onder. Er zijn géén douches en kostbare spullen kun je afgeven bij de bar. Er is geen airco aanwezig dus als de temperaturen hoog oplopen dan lijk je wel eens in een sauna te klimmen.

Trainingsruimte van Boulderhal Sterk met verschillende trainingstools.
Trainingsruimte van Boulderhal Sterk met verschillende trainingstools.

Af en toe wordt de ongebruikte ruimte op de bovenverdieping verhuurd voor andere activiteiten, zoals een cursus Lindyhop. Mocht het van buiten dus heel druk lijken maar binnen zie je weinig mensen boulderen, dan is er een externe cursus aan de gang.

Locatie Boulderhal Sterk

De ligging van Boulderhal Sterk in Utrecht is erg gunstig, zo’n 10 minuten op normale tempo fietsen vanaf station Utrecht Centraal / Centrum. Er zijn 2 fietsenrekken die op drukke dagen volop benut worden. Met het OV kun je bij bushalte Anne Frankplein uitstappen.

boulderhalsterk_bushalte_annefrankplein
Raadpleeg www.9292.nl voor de actuele bustijden.

Met de auto is Boulderhal Sterk ook goed bereikbaar, houdt er rekening mee dat je een klein stukje moet omrijden via de Europalaan. De Kanaalweg is in de avond afgesloten. Er zijn veel gratis parkeerplekken rondom Sterk.

Update: het aantal parkeerplekken is verminderd door permanente afzettingen.

pofzak_met_de_auto_boulderhal_sterk
Met de auto moet je eerst een zijstraat in gaan.

Openingstijden Boulderhal Sterk

Maandag 8.00 – 0.00 uur
Dinsdag 8.00 – 0.00 uur
Woensdag 8.00 – 0.00 uur
Donderdag 8.00 – 0.00 uur
Vrijdag 8.00 – 0.00 uur
Zaterdag 8.00 – 0.00 uur
Zondag 8.00 – 0.00 uur

Af en toe zijn er uitzonderingen i.v.m. feestdagen of grote evementen. Check www.boulderhalsterk.nl/openingstijden voor deze uitzonderingen. Op deze tijden kun je klimmen, de bar sluit een uur later.

Bovenstaande tabel is aangepast; de openingstijden zijn sinds 21 november 2015 verruimd.

Prijzen Boulderhal Sterk

Bij aankomst kun je jezelf bij de bar/kassa aanmelden en eventueel klimschoenen huren. Je betaalt achteraf voor alle kosten van één bezoek. Er is geen strikte protocol aanwezig waardoor het er soms chaotisch aan toe gaat. Wees dus eerlijk en houdt zelf bij wat je nog moet betalen.

8-12 jaar 13-18 jaar 19-24 jaar > 25 jaar Wanneer voordelig? (Verschilt per leeftijd)
Entree (1 dag) €9,50 €9,50 €10,50 €11,50
10-rittenkaart €85,50 €85,50 €94,50 €103,50 10 bezoeken
Maandkaart €72,50 €76,00 Min. 7 bez./maand
Lidmaatschap* p/m €38,00* €43,00* €47,00* €52,00* Min. 4 ,5 ,5, 5 bez./mnd
Jaarkaart €418,00 €473,00 €517,00 €572,00 Min. 4, 5, 5, 4 bez./mnd

*excl. eenmalige inschrijfgeld van € 15,00. Voor meer informatie kijk op www.boulderhalsterk.nl/prijzen. Check ook de prijzenlijst bij de bar/kassa, misschien krijg je wel korting als student of als je een cultuur- of sportpasje hebt.

Het huren van klimschoenen kost € 3,00 per bezoek. Merk je tijdens het boulderen dat je klimschoenen toch niet goed zitten? Je kunt je schoenen dan makkelijk wisselen voor een andere maat bij de bar. Het is aan te raden om sokken onder deze huurschoenen aan te hebben en een extra paar verse sokken mee te nemen voor als je weer naar huis gaat.

De prijzen van Boulderhal Sterk zijn vergelijkbaar met de andere boulderhallen in Nederland. Voor een 10-rittenkaart kun je de boulderhal 10 keer bezoeken voor de prijs van 9 bezoeken. Met een maandkaart ben je voordelig uit als je minstens 7 dagen in één maand gaat boulderen. Dat is bijna 2 keer per week. Met een jaarkaart ben je goedkoper uit als je van plan bent om minstens 48 keer (25 jaar en ouder) in één jaar te gaan boulderen. Dat is minder dan 1 bezoek per week. Als je de vooruitbetaling van een jaarkaart teveel vindt of als je minder dan 12 maanden gaat klimmen, dan kun je ook een maandelijks lidmaatschap aanvragen. Hiermee ben je goedkoper uit als je minstens 5 keer per maand gaat klimmen (eenmalige inschrijfgeld niet meegerekend).

Vind je boulderen een leuke sport, dan loont het om een abonnement aan te vragen. Heb je één van deze abonnementen, dan krijg je een persoonlijk pasje die je laat scannen bij de bar/kassa bij binnenkomst.

Uitzicht van boven op de boulderruimte vanuit de trainingsruimte.
Uitzicht van boven op de boulderruimte vanuit de trainingsruimte.

Andere voorzieningen Boulderhal Sterk

  • Er is een klein winkeltje bij de ingang waar je klimschoenen, pofzakken, magnesium, Sterk-borstels, huidcrème, Sterk-shirts, andere kledingstukken en klimspullen kunt aanschaffen.
  • Elke dinsdag en donderdag om 19.00 uur worden er instuiflessen gegeven. Gratis, niet verplicht, wel handig.
  • Iedere 1ste en 3de woensdag van de maand bieden ze een gratis fysio spreekuur aan van een Medicort fysiotherapeut.
  • Af en toe worden er cursussen op verschillende niveau’s, workshops en feestjes incl. wedstrijdelement gegeven.
  • Een aparte trainingsruimte met uitzicht op het bouldergedeelte van bovenaf.
  • Bar en zitruimte waar je een drankje kunt doen met uitzicht op het bouldergedeelte.
  • Voetbaltafel voor de liefhebbers.

Website: www.boulderhalsterk.nl
Facebook: www.facebook.com/BoulderhalSterk
Adres: Boulderhal Sterk, Sportcomplex KW4, Koningin Wilhelminalaan 4, 3527 LD Utrecht

Veel plezier!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

6 gedachten over “Boulderhal Sterk – Utrecht, Nederland”

Plaats een reactie