Boulderen tijdens corona mogelijk gemaakt!

Bij de eerste corona persconferentie in Nederland werd er al zorgen gemaakt over binnen boulderen. Geen handen schudden, anderhalve meter afstand van elkaar. Steeds kwamen er meer maatregelen en onduidelijkheid. Totdat het zeker was: alle sportscholen waren verplicht om te sluiten voor bezoekers.

Na maanden opgeruimd en schoongemaakt te hebben, konden boulderhallen nog steeds niet openen. Sommige hallen konden niet meer stilstaan en hebben actie ondernomen.

Buiten boulderen tijdens corona, naast de boulderhal

Binnen sporten mag nog niet, buiten sporten inmiddels wel. Boulderhal Het Lab in Amsterdam begon met het bouwen van boulderwanden die permanent buiten staan. In minder dan een week heeft Het Lab team een aantal wanden met boulderproblemen gebouwd. Op 12 mei werd het mogelijk om deze buitenmuren te beklimmen. Op voorwaarde dat je reserveert en de algemene coronaregels volgt. Eerst kon je gebruik maken van crashpads, door ze zelf mee te nemen of te huren. Inmiddels zijn er dikke grote matten neergelegd om veilig te kunnen vallen.

Na deze actie volgden er meer boulderhallen. Boulderhal Bruut in Breda heeft trainingstool buiten staan om krachtrainingsessies aan te bieden. Bossche Boulders in Den Bosch heeft een paddestoel met wanden in verschillende hoeken. Impact Boulderhal in Almere heeft een bouldermuur. Inmiddels is Boulderhal Energiehaven in Utrecht flink bezig om buiten verse boulderwanden te bouwen.

Buiten boulderen al mogelijk geweest

Het is niet nieuw dat je buiten kan boulderen in Nederland. Blok op Zuid is een klimrots in Rotterdam en veel waaghalzen doen aan urban climbing: alles wat te beklimmen is wordt beklommen. Klimcentrum Rock Steady in Bussum had al een bouldertuin achter hun klimhal. Vanaf er werd aangekondigd dat volwassenen buiten mogen sporten, kon Rock Steady hun bouldertuin openen voor publiek.

De coronaregels worden regelmatig veranderd en aangepast; kijk dus voor het meest actuele nieuws op de website van het Rijksoverheid.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie