Boulderen kan bij Het Lab tijdens corona

Binnen klimmen mag nog steeds niet. De verwachting was dat alle sportscholen op 1 september weer open konden. Verschillende sportbonden hebben hiertegen geprotesteerd en proberen het datum om binnen te mogen sporten terug te schroeven. Eén boulderhal kon niet langer wachten en heeft zelf actie ondernomen. Vanaf dinsdag 12 mei 2020 is het mogelijk om bij Boulderhal Het Lab Amsterdam te klimmen. Hoe? Ze hebben als eerste binnen-boulderhal, een buitenwand gebouwd! Dat is slim, want buiten sporten mag wel.

Eerst moest je verplicht zelf nog een crashpad meenemen of ter plekke huren, inmiddels zijn er dikke matten neergelegd. Wel wordt er geadviseerd om een crashpad te gebruiken voor de plekjes zonder dikke matten.

Je mag niet zomaar langskomen. Om het aantal bezoekers tegelijkertijd te beperken, reserveer je een tijdslot via hun website. Je kiest een begintijd en mag maximaal 2 uur lang boulderen. Bezoekers met een abonnement of strippenkaart betalen niks extra’s. Heb je deze niet, dan betaal je 8,70 euro per persoon. Heb je ook geen Klimmuur pas, dan moet je deze eenmalig aanschaffen voor 5 euro (geldig bij alle Klimmuur-vestigingen).

Bereid je goed voor, voordat je naar Het Lab gaat!

Je moet je eigen klimschoenen meenemen. Ook moet je thuis al omgekleed zijn, want de kleedkamers bij Het Lab zijn niet beschikbaar. Heb je een crashpad, neem deze mee voor extra veiligheid.

Veel mensen hebben al een tijd niet meer geboulderd. Neem dus een extra lange warming-up sessie en probeer eerst makkelijke boulders. Leer om goed en gecontroleerd te vallen in deze nieuwe omgeving. En de 1,5 meter regel geldt nog steeds, dus geef andere klimmers de ruimte en wacht op elkaar (op afstand). Bij het buiten boulderen is spotten normaal, maar hier is het verboden om elkaar spotten.

Inmiddels staan er buiten ongeveer 100 boulderproblemen voor je klaar bij Het Lab Amsterdam.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “Boulderen kan bij Het Lab tijdens corona”

Plaats een reactie