Boulderen in Venlo bij Boulderkerk!

De provincie Limburg krijgt er een derde boulderhal bij! In een uniek gebouw klust Boulderkerk aan een gloednieuwe hal in Venlo. In Limburg kun je al boulderen in Maastricht bij Radium Boulders en in Sittard bij Graviton Bouldergym. Voor Noord-Limburgers wordt boulderen nu een stuk toegankelijker met de bouw van Boulderkerk.

Boulderen in een kerk

De boulderhal wordt gebouwd in de Don Boscokerk, een voormalig parochiekerk in Venlo-Oost. Deze kerk is opgezet in 1910 en werd later als hulpkerkje in gebruik genomen. In 2016 werd de eredienst onttrokken van de Don Boscokerk door dalend bezoek en financiële tekorten. Er is nog nagedacht over een herbestemming. De kans is klein dat er destijds gepraat werd over boulderen in de Don Boscokerk. Maar anno 2021 is het dan toch echt waar, we kunnen boulderen in een kerk!

Wij hebben kort gesproken met Vincent. Hij is mede-oprichter van Boulderkerk.

Vincent

De oppervlakte van het gebouw is ongeveer 1000 vierkante meter. Wij verwachten ongeveer 170 boulders in de klimwanden te schroeven.

De oprichters

Wie zijn de mensen die met het unieke idee kwamen om een boulderhal op te zetten in een kerk? Eén van de oprichters is geen onbekende als het gaat om boulderhallen opzetten. Vincent de Boer is tevens medeoprichter geweest van boulderhal Bossche Boulders. Samen met Eva Drabbe zijn zij de initiatiefnemers van Boulderkerk.

Vincent

Toen wij dit bijzondere gebouw en de mooie locatie hadden gezien waren wij overtuigd dat de boulderhal hier moest komen. Boulderen is een sociale sport en past goed bij dit kerkgebouw dat vroeger ook diende als een plek waar mensen bij elkaar komen.

Planning

Op dit moment wordt er dik geklust aan de boulderhal. De hal zal eind 2021 of begin 2022 naar verwachting open moeten gaan. De ontwikkelingen gaan hard en inmiddels worden de klimwanden in de hal geplaatst.

Vincent

De bouw is inmiddels ver gevorderd. De klimwanden en de tap installatie voor de horeca staan al klaar. Wij verwachten in januari 2022 open te gaan. Wel is het nog even spannend met de huidige corona maatregelen.

Meehelpen?

Boulderkerk kan nog wel extra handjes gebruiken. Ben je enthousiast over de nieuwe boulderhal in Venlo of lijkt het je gewoon leuk om te helpen met de bouw? Neem dan gauw contact op met Boulderkerk. Je kunt de oprichters bereiken via email of facebook.

Adres

Johannes Boscostraat 2
5915 BH Venlo

Contact

Website https://boulderkerkvenlo.nl/Email info@boulderkerkvenlo.nl

Instagram https://www.instagram.com/boulderkerkvenlo/

Facebook https://www.facebook.com/BoulderkerkVenlo

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie