Boulderen in Utrecht

In september 2013 opende de eerste boulderhal in Utrecht, genaamd boulderhal Sterk. Eind 2017 ging boulderhal Energiehaven open in Utrecht. In Utrecht zijn er op dit moment dus twee boulderhallen. Klimhal Neoliet Utrecht heeft ook een klein gedeelte waar je kunt boulderen. Rond 2020 kondigde de mensen van Energiehaven aan om nog een tweede boulderhal (Zuidhaven) te openen in Utrecht. Het is nog niet duidelijk of dit plan nog doorgaat.

Update: Boulderhal Zuidhaven is officieel aangekondigd en gaat zich vestigen aan de Vrieslantlaan 2 in Utrecht. Het is in de buurt van Ikea Utrecht.

Waar zitten de boulderhallen in Utrecht?

De twee boulderhallen in Utrecht zitten niet bij elkaar in de buurt. Boulderhal Sterk is gevestigd in het zuiden van Utrecht en Energiehaven zit meer in het noorden van Utrecht. Sterk is goed te bereiken van Station Utrecht Centraal en Energiehaven vanaf station Leidsche Rijn.

Boulderhal Energiehaven

900 m2 klimoppervlak

Adres
Elektronweg 10A
3542AC Utrecht

Prijzen
25 en ouder: 11 euro
18-24: 10 euro
8-17: 8,50 euro
https://www.boulderhalenergiehaven.nl/prijzen/

Boulderhal STERK

600 m2 klimoppervlak

Adres
Kon. Wilhelminalaan 4
3527 LD Utrecht

Prijzen
25 en ouder: 10 euro
19-24: 9 euro
13-18: 8 euro
8-12: 8 euro
https://www.boulderhalsterk.nl/prijzen

Boulderhal Energiehaven bevindt zich in een grotere hal dan Sterk en heeft meer klimoppervlak. Sterk is goed te bereiken vanaf Utrecht Centraal. Het is ook een van de goed bezochte boulderhallen van Nederland. Drukke dagen zijn vaak op dinsdag en donderdag. Op die dagen worden de boulders ook vernieuwd. Energiehaven is 4 jaar later opgezet en is daardoor ook nieuwer. Beide hallen zijn goed te bereiken met de auto. Er is ook gratis parkeren bij beide hallen. Sterk heeft geen douches.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

1 gedachte over “Boulderen in Utrecht”

Plaats een reactie