Boulderen in Hilversum, bij Monk!

Je kunt eindelijk boulderen in Hilversum, bij Monk Boulderhal! Monk is tevens eigenaar van de Monk boulderhallen in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Op 18 maart was het dan zover. Je kon dan gratis komen boulderen tijdens het gehele weekend.

Vanaf boulderhal Energiehaven is het maar 24 minuten rijden, vanaf Kei de Hoef is het 22 minuten rijden en vanaf Beest Boulders Amsterdam is het 31 minuten. Dit maak het dus ook interessant voor boulderaars uit Utrecht, Amersfoort en omgeving die af en toe een andere boulderhal willen bezoeken.

Via Google Maps gebruikten wij het adres Vreelandseweg 5 – 1216 CG Hilversum, bij aankomst kom je langs bij een tankstation en verschillende autogarages. Via een tussenweg kun je met de auto doorrijden naar de voorkant van de ingang. Parkeren voor Monk en rondom is gratis.

voorkant monk boulderhal hilversum

Het was tijdens de opening erg druk. De parkeerplekken voorin waren in de middag allemaal bezet. Sommige auto’s waren dan ook geparkeerd op het gras.

Aan de buitenkant van het gebouw valt het logo MONK en de grote glasramen op. Eenmaal binnen geniet je dan ook van veel natuurlijk licht dat via de ramen naar binnenvalt. De hal is relatief groot. Exacte vierkante meters zijn bij ons tot zover niet bekend maar dit behoort zeker niet tot de kleinere hallen. Ondanks dat alles ruim is opgezet, dus veel loopruimte en ruimte tussen de klimwanden, is er genoeg te doen. Er zijn minstens 200 boulders.

monk veel dag licht

Bij boulderhallen worden vaak de zijdelingse muren gebruikt om wanden neer te zetten. Bij Monk Hilversum zijn het meerdere langwerpige blokken waarin je dus aan alle vier kanten kunt klimmen. Zo lijkt het op die manier efficiënt gebruik te maken van de ruimte. Achterin zijn er wel twee overhangende wanden en een trainingswand tegen de muur aangebouwd.

monk hilversum

Ondanks de drukte, zoals te zien op de foto’s, was het prima te vertoeven. We zijn erg benieuwd hoe de sfeer in de avond zal zijn. Dus een volgend keer willen we in de avond weer komen bezoeken.

trainingsruimte

Achterin vind je de trainingsruimte met houten hangboards, spray wall, MoonBoard en pull up bars. Genoeg te doen voor je warm-up of training sessies.

Op verschillende muren kon je de tekst ‘DREAMWALL’ lezen. Dit zou kunnen verwijzen naar het bedrijf Dreamwall die boulderhallen (of de klimwanden) heeft gebouwd in onder andere Spanje en Zwitserland.

rating boulderhal monk

De boulders waren erg leuk en toegankelijk. Alle grepen waren gloednieuw en waren dus nog ontzettend ruw. Perfect voor die risky slabs maar een lange sessie op slopers is funest voor je huid. Grepen kwamen voor in alle vormen en maten maar relatief meer crimp grepen.

We hadden het erg naar ons zin gehad in boulderhal Monk Hilversum. Het was druk tijdens de opening maar geenszins vervelend. We komen hier zeker weer terug!

Adres
Boulderhal Monk Hilversum
Vreelandseweg 5
1216 CG Hilversum

035 2057 386

Openingstijden vanaf 18 maart:
Ma – vr: 14.00 – 23.00
Za – zo: 9.00 – 18.00

PrijzenVanaf 25 jaar18 tot 25 jaar6 tot 18 jaar
dag ticket€ 13€ 12€ 11
strippenkaart 10 ritten€ 113,10€ 104,40€ 95,70

Meer informatie vind je op de website van https://monk.nl/lid-worden/

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie