Boulderen in Den Bosch bij Bossche Boulders

In Den Bosch kun je boulderen bij boulderhal Bossche Boulders. Deze hal is al een paar jaar geleden geopend. De hal is relatief groot met 1434 vierkante meter en 600 vierkante meter aan klimwand.

boulderhal bossche boulders

Met onze boulder pofzak en klimschoenen vertrokken wij vanuit Utrecht naar Den Bosch, ongeveer 40 minuten rijden. Aangekomen bij Bossche Boulders was er genoeg ruimte om gratis te parkeren. Dit was wel in de avond waarbij de meeste bedrijven op het industrie terrein gesloten zijn.

gang bossche boulders

Aan de buitenkant van het pand hangt een groot bord met ‘Bossche Boulders’, niet te missen dus. Eenmaal binnen sta je in de gang met een tussendeur. Dat is erg fijn voor in de winter om de warmte binnen te houden. De oranje en bruine accenten vallen meteen op. De muren en deuren zijn hiermee deels beschilderd.

niveaus bossche boulders

De hal heeft een warme uitstraling. Bij veel delen van de muren zie je tegels en metselwerk. Dit ziet er gaaf uit, soort van industriële look. Tot nu toe hebben wij geen hal gezien die de kleurstijlen oranje, bruin, wit en beige gebruikt. Deze kleuren dragen bij aan een warme en ontspannen sfeer. Ook de matten zijn crème kleurig.

kluisjes boulderhal

Er is een kleine shop aan de bar. De kleedkamers staan op een soort van tussenverdieping. Er is ook een extra balkon waar je kunt zitten. Kluisjes zijn aanwezig voor je kostbare spullen.

details

Bij de kleedkamers kun je douchen. Waar je jas en tas kunt ophangen hebben een grappig detail.

bossche boulders

Bij binnenkomst wordt je ook meteen begroet door mensen bij de bar en kassa. Wel zo fijn. De bar is afgewerkt ook met een soort van industriële look dat past bij de rest van de hal.

Op naar het boulderen. De hal is gesplitst in twee delen. De klimwanden zijn indrukwekkend. Er is een opzet gemaakt met veel grote en korte hoeken in de overhang en plaat. Als je dichterbij staat kun je goed zien hoeveel verschillende hoeken elke wand heeft. Het lijkt erop alsof modules op modules zijn geschroefd.

trainingsruimte boulderhal

De trainingsruimte is uitgebreid. Er zijn genoeg latjes om je vingerkracht te trainen. Natuurlijk een Kilterboard waar je urenlang zoet mee kunt blijven. De trainingsruimte is naast de boulderruimte. Je hebt er meteen zicht op. Je bent dus niet helemaal weggestopt in een hoekje.

bossche boulders klimwand

De boulders zijn erg leuk om te doen. Ook op hogere niveaus zijn boulders niet simpelweg alleen maar harde krimpen. Er zitten veel interessante (en moeilijke) bewegingen tussen. Denk bijvoorbeeld aan harde schouder bewegingen, ingewikkelde toehooks in dynamische passen en hoge voet plaatsingen.

boulderen

Allerlei moderne klimgrepen zie je ook hier in deze boulderhal; dual textures, bananen grepen en dikke slopers. Niveaus voelen toegankelijk aan. Hele grote absurde grepen (en erg duur) hebben we niet gezien maar zijn ook niet perse gemist. Sommige grepen waren wel wat glad maar eigenlijk nog prima te doen (niet geslipt). Op de avond dat wij er waren was er een nieuwe gedeelte vernieuwd. De meeste mensen stonden dan ook bij deze nieuwe gedeelte. Dat is wel gezellig. Op die manier kom je ook makkelijker onder de mensen. Al snel wissel je elkaar tips en steun. Al met al hadden wij ons prima vermaakt bij Bossche Boulders.

Wil je ook Bossche Boulders bezoeken? Hieronder vind je het adres.

Adres
Jagersheuvelstraat 32
5222 BJ ’s-Hertogenbosch

Contact
Tel. +31 (0) 73 888 78 78
info@bosscheboulders.nl

Openingstijden
Maandag
10:00 – 23:00
Dinsdag
10:00 – 23:00
Woensdag
10:00 – 23:00
Donderdag
16:00 – 23:00
Vrijdag
10:00 – 23:00
Zaterdag
09:00 – 20:00
Zondag
09:00 – 22:00

Dagkaart
24+ jaar
€ 14,75
18-24 jaar
€ 11,00
6-17 jaar
€ 12,50

Actuele informatie vind je op de website https://www.bosscheboulders.nl/openingstijden-tarieven/

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie