Boulderen in Boulderhal Roest kan weer vanaf 1 juni

Door corona mag binnen sporten nog niet, buiten sporten mag wel. Maar hoe kan het dat je vanaf 1 juni weer binnen kan boulderen in Boulderhal Roest? Boulderhal Roest deelde op 28 mei het goede nieuws dat zij de boulderhal in z’n geheel mochten openen. Dus binnen boulderen, een drankje drinken en een hapje eten. In plaats van 1 juli 2020, waarop alle boulderhallen weer van binnen open mogen zijn, mag Boulderhal Roest zelfs een maand eerder open.

Boulderhal Roest in Zwolle - hier kun je weer boulderen

Boulderen in Boulderhal Roest in Zwolle

Het handhaven van de corona regels verschillen per regio en per gemeente. De gemeente Zwolle heeft OK gegeven aan Roest en boulderen onder ‘leisure activiteit’ geschaard – een vrijetijdsactiviteit dus, in plaats van sport.

Dit betekent niet dat Roest zorgeloos te werk gaat. Al maanden eerder heeft de NKBV samen met alle betrokkenen het protocol Veilig klimmen opgesteld.

Nieuwe regels

Zo mag je alleen naar de boulderhal komen op reservering. Reserveren kan via de app Toplogger. Je reserveert dan een tijdsblok van 2 uur. Bij je reservering moet je ook aangeven dat je corona-klachten-vrij bent. In totaal mogen er 30 personen tegelijkertijd in het gebouw zijn.

Omkleden en douchen doe je thuis. De kleedruimtes en douches van de boulderhal zijn gesloten voor publiek. Handen wassen bij aankomst en voor vertrek. Om het reserveringssysteem succesvol te laten verlopen moet je je aanmelden en afmelden, ook moet je je aan de tijden houden. Wel mag je eventueel buiten op het terras een hapje en een drankje doen.

Binnen de zaal zijn wegwijzer aangebracht, door middel van pijlen en voetjes wordt eenrichtingsverkeer bevordert en kunnen mensen makkelijker 1,5 meter afstand houden.

stoffen niet medische mondkap voor OV
Heb je een stoffen mondkapje nodig voor het reizen met het OV? Wij hebben ze!
Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie