Boulderen bij Be Boulder in Amsterdam!

Een tijd geleden hebben wij de nieuwe boulderhal Be Boulder in Amsterdam bezocht. Hoewel ons thuisbasis in Utrecht is, is het leuk om af en toe ergens anders te gaan boulderen. Elke boulderhal biedt namelijk andere mogelijkheden, faciliteiten en boulder-routes.

Inrichting

Be Boulder zit in een vrij groot en vooral hoog bedrijfspand aan de Anthony Fokkerweg 75 in Amsterdam. Aan de buitenkant kun je al aan het enorme bord zien dat de ruimte erg groot is. Stap je binnen de hal dan valt het op hoe hoog het wel niet is voor een boulderhal.

be boulder amsterdam ingang

Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door de eigenaar. Achter de balie kun je de keuken inkijken waar de chef aan het werk is. Bij Be Boulder kun je ook vrij uitgebreid eten en drinken bestellen. Bij de balie is er ook een kleine collectie van klimschoenen en pofzakken.

De gehele inrichting is opgezet uit enorme houten palen en wanden. De kleedkamers zijn voorzien van eigen douches. Op de begane grond vind je de meeste boulders. De rechthoekige vormen zijn geïnspireerd op zee containers.

zee containers

Door de unieke vormen van wanddelen zijn er tal van mogelijkheden om creatieve boulders op te zetten. Zo kun je bijna horizontaal boulderen bij een gedeelte dat uitsteekt. In datzelfde gedeelte vind je aan de binnenkant ook boulders. Grappig om te zien.

Boulderen in de Foampit

Ga je een verdieping omhoog dan tref je daar het trainingsgedeelte aan. Je vindt daar als klimmer in principe alles wat je nodig hebt om sterker te worden met boulderen; monkeybars, slackline, klimlatten en ringen. Al denk ik dat je daar niet je meeste tijd moet gaan besteden want de hal biedt veel andere leuke dingen.

boulderen foam pit

De foam pit is wat ons betreft het leukste gedeelte van de boulderhal. Op een verdieping hoger is er ruimte gemaakt waarin je extra zacht kunt landen op foam blokjes. De boulders zijn hier vooral dynamisch. De ruimte is niet heel groot maar door de aparte vorm zijn de boulders interessant. Zo loopt boven de foam pit nog een gedeelte waar je kunt lopen. Hierop kun je zo naar beneden kijken naar de boulderaars in de foam pit.

foam pit be boulders

Leuke boulders

Be Boulder kun je ook vinden in TopLogger. Tijdens ons bezoek was er een boulder competitie geweest. Hierbij waren speciale boulders voor gebouwd door gast routesetters. Dit waren ook meteen onze favoriete boulders. Het was een mix van harde, dynamische en technische bewegingen. Er is ook veel variatie aan grepen. Je vindt hier ook alle populaire en vooral grote grepen die je bij andere moderne hallen hebt. Bij de uitstekende ‘container’ heb je een enorme overhang waar je goed je core en conditie kunt trainen.

boulderen be boulder

Video

Tijdens ons bezoek hebben wij ook een aantal boulders gefilmd. Bekijk de video hieronder!

Adres

Je kunt Be Boulder vinden via onderstaand adres.

Adres:
Anthony Fokkerweg 75
1059 CP Amsterdam

Website: https://beboulder.nl/

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 12:00 – 23:00
Zaterdag 09:00 – 23:00
Zondag 09:00 – 22:00

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie