Bouldercentrum Delfts Bleau – Delft, Nederland

pofzak.nl_bouldercentrum_delftsbleau

Bouldercentrum Delfts Bleau heeft haar naam deels ontleend van Fontainebleau en creëert hiermee de verwachting hart voor het boulderen te hebben. Bouldercentrum Delfts Bleau bestaat sinds september 2012.

pofzak.nl_bouldercentrum_delftsbleau2

Je loopt eerst een industriële verzamelpand binnen en 30 stappen verder kom je het bouldercentrum al tegen. Een bordje met “delfts bleau” erop en een witte deur ernaast. Als je hier voor de eerste keer bent, doet het een beetje denken aan een ‘Alice in Wonderland portaal’. Wat kun je verwachten achter de deur?

pofzak.nl_bouldercentrum_delftsbleau3

Een mooie ruimtelijke boulderhal. Het blauwe thema vindt je terug in de matten, wanden, modules en stoelen. Er is veel zitruimte met uitzicht op de boulderwanden. Vlak bij de ingang bevinden zich de balie, bar, zitruimte, winkeltje, de kleedkamers en wc’s. Alles is gelegen op één en hetzelfde niveau. Er zijn douches en grote gele industriële ventilatoren.

Er wordt nadrukkelijk verzocht om de matten niet bezet te houden als je niet aan het boulderen bent. Ze zijn hiermee wel strenger dan andere boulderhallen, maar veilig is het wel.

Bouldercentrum Delfts Bleau gebruikt de Franse (Font.) graderingssyteem. Updates over vernieuwde problemen en evenementen worden via hun website en Facebook aangekondigd.

Locatie Bouldercentrum Delfts Bleau

Bouldercentrum Delfts Bleau ligt, zoals de naam al zegt, in Delft. De dichtbijzijnste OV halte is Station Delft Zuid, met de trein. Vanaf Station Delft Zuid is het 10 minuten lopen. Met een beetje joggen of hardlopen gaat het dus sneller.

pofzak.nl_bouldercentrum_delftsbleau4

Met de auto is Bouldercentrum Delfts Bleau ook goed bereikbaar. Er zijn veel verschillende bedrijven aan de Schieweg. Het herkenningspunt is de Praxis, die zit ernaast (daar moet je niet parkeren trouwens). Delfts Bleau zit samen met andere bedrijven in een grote pand. Recht voor de ingang van de pand zijn er een aantal gratis parkeerplekken.

Ga je met de fiets, dan kun je je fiets binnen de pand neerzetten, bij de ingang van Delfts Bleau.

Openingstijden Bouldercentrum Delfts Bleau

Boulderen Bar sluit om
Maandag 17.00 – 22.30 uur 23.30 uur
Dinsdag 17.00 – 22.30 uur 23.30 uur
Woensdag 13.00 – 22.30 uur 23.30 uur
Donderdag 17.00 – 22.30 uur 23.30 uur
Vrijdag 17.00 – 22.30 uur 23.30 uur
Zaterdag 12.00 – 18.00 uur 18.30 uur
Zondag 12.00 – 18.00 uur 18.30 uur

Af en toe zijn er uitzonderingen i.v.m. feestdagen en andere evementen, zoals wedstrijden. Check www.delftsbleau.nl/openingstijden voor deze uitzonderingen.

Prijzen Bouldercentrum Delfts Bleau

Bij aankomst kun je jezelf bij de balie aanmelden en eventueel klimschoenen huren. Bij een eerste bezoek worden de regels even doorgenomen. Je zet je naam op de aanwezigheidslijst en rekent achteraf af. Eventueel kun je je kostbare bezittingen afgeven die zij achter de balie bij zich houden. Het is een kleine maar effectieve procedure waar je snel doorheen loopt. Daarna kun je naar hartenlust gaan klimmen!

Tot 18 jaar Tot 25 jaar Normaal Wanneer voordelig? (Verschilt per categorie)
Entree (1 dag) €7,50 €8,50 €9,50
10x €67,50 €76,50 €85,50 10 bezoeken
1 Maand -> €57,75 €62,50 Min. 7 bezoeken/maand
3 Maanden -> €140,- €155,- Min. 6 bezoeken/maand
12 Maanden ->  -> €450,- Min. 4 bezoeken/maand
Doorlopend maandabonnement €36,- p/m €37,- p/m €40,- p/m Min. 4, 5, 4 bezoeken/maand

*Studenten krijgen op vertoon van hun geldige sportkaart van de TU Delft korting
**excl. eenmalige administratiekosten van €20,00.
Voor meer informatie kijk op www.delftsbleau.nl/tarieven.

Het huren van klimschoenen kost €3,50 per bezoek. Merk je tijdens het boulderen dat je klimschoenen toch niet goed zitten? Je kunt je schoenen dan makkelijk wisselen voor een andere maat bij de kassa. Het is verplicht om sokken onder deze huurschoenen aan te hebben en aan te raden een extra paar frisse sokken mee te nemen voor als je weer naar huis gaat.

Het huren van een pofzak kost €2,00 per bezoek, als je ze samen met de klimschoenen huurt dan kost het zelfs €1,50.

De prijzen van Bouldercentrum Delfts Bleau zijn vergelijkbaar met de andere boulderhallen in Nederland. Voor een 10x abonnement kun je de boulderhal 10 keer bezoeken voor de prijs van 9 bezoeken. Met een doorlopend maandabonnement ben je voordelig uit als je minstens 4 à 5 dagen per maand gaat boulderen (eenmalige inschrijfgeld en borg pasje niet meegerekend). Dat is iets meer dan 1 keer per week. Verder kun je ook kiezen voor 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Daarvoor zou je respectievelijk minimaal 7, 6, 4 keer per maand de boulderhal moeten bezoeken.

Vind je boulderen een leuke sport, dan loont het om een abonnement aan te vragen.

Andere voorzieningen Bouldercentrum Delfts Bleau

  • Naast de balie bevindt zich een klein winkeltje waar je kleding en andere klimspullen kunt aanschaffen.
  • Verschillende cursussen op niveau (zie cursussen).
  • Bar en zitruimte met uitzicht op het bouldergedeelte.
  • Douches.
  • Grote gele ventilatoren.
  • Trainingsruimte mét slackline.

Website: www.delftsbleau.nl
Facebook: www.facebook.com/DelftsBleau
Adres: Bouldercentrum Delfts Bleau, Schieweg 15, 2627 AN Delft

Veel plezier!

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie