Binnenkort Dock Masters 2020 bij Boulderhal Energiehaven Utrecht!

Op 8 en 9 februari 2020 organiseert Boulderhal Energiehaven een grote boulderen competitie in Utrecht, genaamd de Dock Masters. Bij dit grote boulderen evenement komen naast recreanten ook nationale en internationale professionele klimtoppers strijden voor een podiumplaats.

De competitie is verspreid over 2 dagen. De recreanten doen mee aan een all-you-can-climb boulders van 50 boulder problemen verspreid over de boulderhal in verschillende gradaties. De professionele boulderaars hebben een eigen competitie (Masters Categorie) met kwalificaties, halve finale en een finale waarbij ze uit een prijzenpot van 7000 euro kunnen verdienen. Een unieke kans om als beginner en gevorderde boulderaar, ook professionele (nationale en internationale) klimmers te bewonderen.

In principe kun je als recreant ook inschrijven voor de Masters categorie. Je moet dan wel minstens 7A/7B+ kunnen klimmen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vrouw en man. De professionele boulderaars klimmen tijdens de kwalificaties 8 boulders. De beste 20 vrouwen en mannen gaan dan door naar de halve-finale. De finale bestaat dan uiteindelijk uit 6 deelnemers.

Wie doen er zowel mee aan de Masters categorie?

Chloé Caulier – uit België, maakt deel uit van het nationale team. Ze is Belgisch kampioen sinds 2014 en heeft regelmatig meegedaan met de IFSC World Cups en in 2016 had ze een finale plek.
Fanny Gibert – een van de beste boulderaars uit Frankrijk. Doet regelmatig met de IFSC world cups en met succes. Staat momenteel 3e op de world ranking boulderen!
Jenya Kazbekova –  klimster uit Oekraïne die vorig jaar de Dock Masters heeft gewonnen. Net als Fanny is ze een vaste deelnemer van de IFSC world cups en staat momenteel op de 7e plek van de world ranking.
Lili Cornely – een jonge talentvolle klimster uit Duitsland die regelmatig op de podium staat van de Duitse nationale boulder competities.
Oceana Mackenzie – een sterke klimster helemaal uit Australië! Sterk in zowel lead als boulderen en heeft vorig jaar tijdens de World Cup goede resultaten geboekt.
Petra Klinger – uit Zwitserland is een sterke veelzijdige klimster die veel succes heeft geboekt met lead, ijsklimmen, speed en boulderen. In 2015 heeft ze Bouldering World Cup gewonnen.
Tiba Vroom – lid van het Nederlands klimteam en vorig jaar 2e van NK Boulder.

Alex Waterhouse – een sterke boulderaar uit Engeland. Lid van het nationale klimteam van Engeland. Hij is ook actief geweest in nationale competities in de Verenigde Staten met plekken in de finale.
Alexey Rubtsov – professionele boulderaar uit Rusland en een van de wereldtoppers. Momenteel plek van 10 op de worldranking. Aleksey staat regelmatig op de podium plek van de IFSC wereld boulder kampioenschappen.
Don van Laere – winnaar van NK boulderen 2018. Een van Nederlandse beste boulderaars en maakt deel uit van het Nederlands klimteam.
Ferdinand Schulte – Nederlands Kampioen Boulderen 2006 en heeft later meerdere NK Boulderen gewonnen en is regelmatig in de finale geweest van NK boulderen. Ook heeft Ferdinand meegedaan aan de World Cup Boulderen.
Louis Parkinson – boulderaar en coach, zeer actief op Youtube (zoek maar op) en maakt leuke filmpjes over boulderen in Engeland. Ook heeft hij regelmatig meegedaan met nationale en internationale wedstrijden.
Mark Brand – winnaar van NK Lead 2018. Mark doet het goed bij zowel lead als boulderen. Bij de NK boulder is Mark regelmatig in de finale. Ook tijdens de Dock Masters 2019 zat Mark in de finale met o.a. Mickael Mawem.
Max Prinz – Een jonge sterke boulderaar uit Duitsland. Ook voormalig boulder kampioen van Duitsland, heeft succesvol deelgenomen aan Ninja Warrior.
Mickael Mawem – een van de beste boulderaars uit Frankrijk. Net als Alexey doet Mickael regelmatig mee met de IFSC world cups boulderen. Winnaar van de vorige editie van Dock Masters.
Nathan Phillips – talentvolle boulderaar uit Engeland, maakt deel uit van het nationale klimteam.
Sergii Topishko – boulderaar uit Oekraïne en doet regelmatig mee met de IFSC world cups, ook een finalist geweest van Adidas Rockstars.
Tim Reuser – Een van Nederlands beste klimmer en heeft laten zien dat hij mee kan doen met de absolute top in de wereld. Winnaar geweest van NK Boulderen.

De boulders voor de recreanten zijn in alle gradaties aanwezig. Je kunt dus zowel als beginner en gevorderde meedoen. Ook klimmers die zich niet hebben gekwalificeerd voor de Masters halve finale kunnen uiteindelijk meedoen met de recreanten. De recreanten moeten zoveel boulders toppen (50 in totaal). Er is wel een tijdslimiet, namelijk 3 uur. Iedereen kan iets winnen want er wordt ook een give away gehouden met prijzen van sponsoren.

De boulders worden gebouwd door een team van bekende, ervaren, nationale en internationale routebouwers.

Romain Cabessut
Jesse van der Werf
Fred Charron
Jeroen Nepveu
Manuel Wiegel
Tobi Diedler
Rens Vink
Bob Giesberts
Nikki van Bergen
Frank Loeve

Nadat de recreanten competitie is afgelopen wordt de finale gehouden in de avond. Iedereen kan dan onder het genot van een drankje maar ook van muziek en lichtshow genieten van spectaculaire boulder finales!

Bekijk hieronder het filmpje dat wij hebben gemaakt voor Dock Masters 2019.

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie