Bezoek aan Kei Boulderhal De Hoef

Kei Boulderhal heeft in Amersfoort een nieuwe vestiging geopend, Kei Boulderhal De Hoef. De nieuwe hal is een stuk groter en Kei leden kunnen nu in twee hallen boulderen. De nieuwe hal is op maandag 30 augustus geopend. Nu het niet meer verplicht is om te reserveren is het een stuk makkelijker om spontaan een andere boulderhal op te zoeken.

kei boulderhal de hoef ingang

Niet alleen de hal is groter van binnen maar ook rondom is er genoeg ruimte om te parkeren of je fiets te plaatsen. Boven de ingang staat een groot bord met Kei Boulderhal. In de avond licht dit bord op. Het adres van de hal is: Databankweg 12K, 3821 AL Amersfoort.

De hal bevindt zich aan de andere kant van Amersfoort. Het is wat meer in het noorden. Kei leden die precies in het midden wonen moeten dan elke keer beslissen waar ze willen boulderen. Maar dat is eigenlijk niet zo moeilijk want De Hoef is een stuk groter dan de Wagenwerkplaats.

Groter en hoge wanden

Zodra je de ingang binnenloopt kijk je meteen uit naar de gehele hal. De hal ziet er verzorgd uit en is ruimtelijk ingericht. In het midden van de hal staat een enorme ‘paddo’. Het valt op dat de wanden net iets hoger zijn dan de wanden in andere hallen. De wanden zien er indrukwekkend uit. Je krijgt hiervan zin om te klimmen.

De wanden zijn grijs en donkergrijs gekleurd. Het is misschien wat grauw maar als je eenmaal bezig bent met boulderen doet dat er niet zoveel toe.

De wanden bij de kassa en het toilet zijn groen geverfd. In de hal liggen verspreid kleine boompjes. Een grappig detail. Het horeca of ook wel het zit gedeelte bestaat voornamelijk uit bankjes met comfortabele groene kussens.

Mooie boulders vooral plaat

Mijn favoriete wand is wel de overhang. Dat is ook mijn favoriete gedeelte bij de Kei Boulderhal Wagenwerkplaats. De achterste wand heeft verschillende soort type overhangen. Er is soort van korte grot die uitloopt op een buikje (een overhang die daarna recht omhoog gaat). Daarnaast is er ook rechttoe rechtaan overhang zoals je die ook op wedstrijden ziet.

Qua stijl vind ik de boulders min of meer hetzelfde als die bij de Wagenwerkplaats. De boulders zijn goed verzorgd. Relatief veel grepen in de wand en pasjes waardoor ik nooit het gevoel heb gehad dat er veel lengte passen zijn. Ook qua grepen set zijn er veel overeenkomsten. De boulders lijken wel te kloppen binnen hun gradaties. Wel had ik specifieke moeite met de groene boulders, 6b/6c terwijl de witte boulders 6c/7a vaak makkelijker waren. Geen groot probleem maar het viel mij op.

Er is ook een mysterieroute, kleur mint. Ik heb een paar geprobeerd maar ik denk dat er geen beginner boulders tussen zitten. Overhang boulders vind ik vaak het leukst maar bij Kei zitten de plaat boulders vaak goed in elkaar. Ook bij de Hoef vind je hele mooie boulders op de plaat. Bij deze boulders moet je verfijnd bewegen en goed leren je lichaam te positioneren. Doe je dit correct dan lijken alle bewegingen te kloppen en kun je heel vloeiend zo’n boulder halen. Het is alsof je een dansje doet. Geen enkele beweging voelt geforceerd of niet comfortabel. Plaat boulders vind je eigenlijk verspreid over heel de hal.

Er is een soort tweede verdieping waar je alleen maar plaat boulders vindt (net als bij de wagenwerkplaats). Elke boulderhal in Nederland heeft iets waarin ze heel sterk zijn. Bij Kei denk ik dat ze heel sterk zijn met de plaat boulders (er is trouwens niks mis met de overhang boulders). Houd je van plaat klimmen? Dan is Kei zeker een van de hallen die je moet bezoeken. Het zou misschien een idee zijn als hallen zich zouden specialiseren in type boulders, zodat elke hal echt anders is. Veel dynamische boulders heb ik niet kunnen vinden tijdens mijn bezoek. Op de grote blok vind je veel compressie boulders op de hoeken met grote slopers. Dat zijn zeker ook een van mijn favoriete moves, lekker krachtig.

Er is ook een top-out gedeelte. Niet heel groot. Ik denk voor de afwisseling is het leuk maar de ruimte waarop de boulders gebouwd kunnen worden is beperkt.

Er is ook een shop met boulder pofzakken en heel veel klimschoenen. Ik draag zelf Five Ten maar die zag ik niet gauw tussen zitten, wel La Sportiva en Ocun.

kleedkamers kei

De medewerker aan de bar vertelde dat ik links om de hoek de kleedkamers kon vinden. Ik heb een beetje gezocht maar ik kwam erachter dat het deze pashokjes zijn. Het is bedoeld voor 1 of 2 personen. Voor mij werkte het prima maar ik kan mij voorstellen dat voor sommige misschien wat verrast zijn als ze uitgebreide kleedkamers verwachten. Ik weet ook niet of dit een tijdelijke oplossing is. Het kan goed zijn dat ze het later kunnen uitbreiden. De ruimte waarin deze pashokjes staan heeft nog veel oppervlakte.

training

Dat geldt ook voor de trainingsruimte. Er is nog genoeg ruimte om een hele monkey bar of cross fit rek te bouwen. Ik denk dat dat waarschijnlijk later wordt uitgebreid. Bij de wagenwerkplaats vind je deze training voorzieningen wel.

Kom naar Kei Boulderhal De Hoef!

De 1e vestiging van Kei Boulderhal is mij altijd goed bevallen. Het is een relatief kleine hal. Maar dat maakt het niet minder om. De boulders zijn uitdagend, verzorgd en klimmen gewoon lekker. Op drukke dagen is het misschien wat krap (maar wel gezellig). Niet zo’n kort geleden heeft de Wagenwerkplaats zich uitgebreid met meer wanden. Bij de Hoef is dit niet veel anders. Maar je krijgt hier natuurlijk veel meer ruimte en de wanden zijn ook hoger. De ruimtes zijn ook niet gesplitst, het is 1 grote hal. Dat is erg fijn zodat je ook ieder kunt zien en hoe andere mensen jouw projecten proberen. Met een grotere ruimte heb je natuurlijk meer mensen nodig om het knus en gezellig te maken. Dus kom naar Kei Boulderhal De Hoef!

Bekijk de video van Kei Boulderhal De Hoef hieronder

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie