Bezoek aan Club Monk, nieuwe boulderhal in Amsterdam!

Wij bezochten de nieuwe boulderhal van Monk, genaamd Club Monk, in Amsterdam. Op de instagram van club monk  kon je al een sneak peak zien van de hal. De eerst Instagram post dateert van december 2019. De boulderhal zal anders zijn dan een gewone Monk hal. Beetje bij beetje werd het duidelijk waar de hal voor stond. Een relatief kleine hal met boulderwanden zonder zandstructuur, geen café, geen huur schoentjes, geen beginnerscursussen en routes vanaf 5C/6A. Een hal waar je serieus en hard traint met anderen. Daar is duidelijk behoefte naar sinds steeds meer (nieuwe) hallen juist richten op nieuw publiek. Wij waren dan ook zeer benieuwd naar de opening.

Auto, fiets of OV?

Ondanks het slechte weer (storm Dennis en Ciara waren geweest) was de hal tijdens de opening goed bezocht. De hal bevindt zich tussen andere bedrijven. Deze bedrijven hebben gereserveerde parkeerplekken voor de deur. Het was weekend en de meeste stonden leeg dus het was redelijk makkelijk om een parkeerplek te vinden. Doordeweeks zal het zeker een stuk lastiger zijn. Het is dan ook aan te raden om met de fiets en/of OV te komen.

Binnen de hal

Club Monk ingangEenmaal binnen zie je dan ook meteen de hal. De balie is knus en daar zullen niet veel medewerkers achter kunnen staan. Tijdens de opening was er een DJ aanwezig. De hal richt zich duidelijk op harder-willen boulderen dus verwacht niet uitgebreide voorzieningen. En ja, de kleedkamers zijn erg klein, de gang daartussen is smal en ongemakkelijk als het druk is en je moet je eigen slotje (of 1 kopen) om je kluis te sluiten. Maar dat boeit allemaal niet, tenslotte kom je om te boulderen!

Na 5 minuten waren wij helemaal om. Dit is een vette hal. De wanden zijn relatief simpel. Er zijn geen gekke overbruggingen, vormen, een grot of paddo. De passen die je maakt doe je vooral met de boulder grepen of volumes. Club Monk overhangDe grootste gedeelte zijn de overhangende wanden. Gewoon rechte wanden die in xx graden hoeken staan. De boulders nodigen je ook meer uit om harder te klimmen. Flink knallen met power moves dus en minder fancy stuff. Club Monk overhang 2Plaat klimmen vind je er natuurlijk ook. De meeste slabs zitten op de andere helft van de hal, inclusief de trainingswand. Het is daar een stuk smaller maar op de slab zul je vaak minder ruimte nodig hebben. Opvallend was het daar drukker dan bij het overhangsgedeelte. Er zitten zoals Monk aankondigde geen beginnersroutes tussen (routes met alleen jugs). Maar er waren toch wel een aantal boulders die prima te doen waren. De gehele hal is voorzien van een mat met stoffige afwerking (geen zeil) en op sommige plekken waren betonnen zitplekken.Club Monk zitplekken

Sfeer in de hal

Een sfeer impressie is meestal lastig uit te drukken. Door de opzet van Club Monk dwing je een bepaalde community van boulderaars af. Dit is een prima hal als je met een groepje boulderaars samen hard wilt boulderen en trainen. Lekker knus, je kunt elkaar makkelijk zien en je hoeft geen meters af te leggen om van de ene wand naar de andere wand te gaan.  Tijdens de openingsdag merk je dat de sfeer anders is dan de openingen van andere nieuwe hallen. Het drempelniveau is hoger en zal het effect moeten hebben dat de meeste boulderaars in de hal ook ervaren zijn en waarschijnlijk de intentie delen om sterker te worden. Gemotiveerde boulderaars zullen zich hier dan ook thuis voelen.

Voor wie is Club Monk niet?

Alles wat positief is aan deze hal kan iemand met de verkeerde verwachtingen ook negatief ervaren. Het is misschien niet de beste hal om een beginner mee te nemen en zeker niet geschikt voor kinderfeestjes. De voorzieningen zijn beperkt maar ook het boulderen en de vibe kan misschien ontmoedigend zijn (sterke boys en girls die aan de wand hangen en iedereen kan meteen zien als je faalt). Maar zoals Monk had aangegeven, is deze hal niet voor iedereen en daarmee bedoelen ze waarschijnlijk mensen die nieuw zijn met de sport maar ook die paar die eens in de twee weken gaan casual boulderen. Gelukkig kun je daarvoor bij de andere Monk terecht, Monk Amsterdam.

Waar is Club Monk?

Club Monk is dagelijks open van 9:00 tot 24:00 uur.

Je kunt de hal hier vinden:
H.J.E. Wenckebachweg 79
1096 AL Amsterdam

minimale leeftijd: 12 jaar of ouder
boulder niveau 5+ of hoger (hoe hoger hoe meer je te doen hebt)
eigen klimschoenen
toegang 13 euro
gratis voor Monk leden

Club Monk Amsterdam

Pofzak nodig voor boulderen?

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie