Bezoek aan Beta Boulders in Amsterdam!

Op zaterdag 29 februari 2020 was de opening van Beta Boulders Amsterdam. Bezoekers van de nieuwe boulderhal mochten die dag gratis komen boulderen. Beta Boulders bevindt zich naast het Olympisch Stadion in het The Olympic 1962 gebouw. In het gebouw zit niet alleen Beta Boulders maar vind je ook Deloitte Digital, Under Armour en een restaurant genaamd NENI.

Wij vertrokken vanuit Utrecht met de auto konden makkelijk in de buurt betaald parkeren, er zijn geen gratis parkeerplekken in de buurt. Via OV pak je de trein naar Amsterdam-Zuid en ga je daarna verder met de bus/tram naar Olympiaweg.

Aangekomen bij The Olympic 1962 gebouw tref je een heel groot Beta Boulders logo aan achter de grote glazen wanden. Het is onmiskenbaar dat daar de boulderhal zich bevindt. Kom je dichter bij het gebouw dan zie je een wand dat boven de vloer uitsteekt. De boulderhal zelf bevindt zich namelijk een verdieping lager.

Beta Boulders Logo achter glazen wand

Bij binnenkomst zie je meteen een computer waar je kunt/moet registeren als nieuwe bezoeker. Geen lang registratieformulier dus je bent gelukkig snel klaar. Daarna neem je de trap naar beneden en kun je je aanmelden bij de balie. Je geeft je naam op en de medewerker geeft je een klein pasje (je kunt dit aan je sleutelbos hangen, net zoals een AH bonuskaart) met een barcode. De balie is relatief klein, het is tevens de plek waar je je drinken (en evt. eten) kunt bestellen. De horeca gedeelte is niet heel uitgebreid.

Je kunt daarna meteen doorlopen naar 1 grote kleedkamer, voorzowel mannen als vrouwen. Dit is anders dan wat je gewend bent bij de meeste boulderhallen. Het is een grote ruimte met metalen hokjes waarin je bezittingen en kleding in kunt doen. Je kunt het hokje sluiten met een slot of een carabiner. Wil je omkleden zonder gezien te worden? Dan kun je naar 1 van de 3 pashokjes. Douches zijn ook aanwezig. Dat ging ondanks de drukte echt prima. Leuke oplossing om gebruik te maken van de beperkte ruimte.

De co-working plekken waren nog niet af en de ramen waren ook dicht geplakt. Het is dus ook een afgesloten ruimte wat erg fijn is mocht je in stilte willen werken of ongestoord kunnen vergaderen. Het gehele interieur van gang tot de kleedkamer was netjes afgewerkt. Mooi gelakt hout, mooi hout en plaatwerk en moderne vormgeving maakte het af. Het logo van Beta Boulders was overal op gegraveerd, in de pashokjes, tafels en wanden.

Lounge gedeelte

Tijd om te boulderen met onze klimschoenen en boulder pofzak! De boulderhal bevindt zich een ruimte die vooral in de diepte loopt, dus een soort van rechthoek. Door de beperkte ruimte in de breedte zie je dus ook geen paddo of een blok midden in de hal. Dat is prima want de vormgeving van de wanden bieden genoeg mogelijkheden, er is zelfs een boog / cave achtige wand dat vanuit de zijwand strijkt over de gangpad.

Alle niveau’s

Voor training en opwarmen is er een monkeybar en een trainingswand met latten. Achterin de hal zijn er twee trainingswanden met klimgrepen. Er zijn (nog) geen uitgebreide fitness apparaten aanwezig.

De matten zijn voorzien van carpat afwerking (en dus geen zeil), dit oogt strak en loopt prettiger dan op zeil. De wanden hebben deels een zandafwerking (houtkleurige gedeeltes) en zonder zandafwerking (donkere gedeeltes), een beetje zoals Revolt in Delft.

De ruimte van de hal is niet heel hoog, wel zijn er enkele gedeeltes waar het plafond doorloopt tot de volgende verdieping voor meer ruimtelijkheid. Over het algemeen voelt de hal minder ruimtelijk aan dan de meeste boulderhallen. Daarintegen is de hal niet gevestigd in een typisch industriele bedrijfshal en oogt het geheel afgewerkt aan en is het geheel beter geisoleerd tegen wind en kou. Een fijne ruimte om in te zijn, ook al ben je niet aan het klimmen en zweten.

De hal is ingedeeld in 2 delen en een trainingsruimte. Het 1e gedeelte is THE MAIN ROOM en de rest is THE COMPETITION WALL.

THE MAIN ROOM
Het begin gedeelte tot 5m hoog. Hier vind je de meeste plaatklimmen. Aan andere kant is er een heuse boog dat fungeert ook als een soort cave waar je kunt roof klimmen en als een mini-paddo block waar je boulders kunt setten die om de hoek lopen. Vooral het overhangige gedeelte zit er indrukwekkend uit. Wel even uitkijken mocht je eronder door lopen.

Slabs in THE MAIN ROOM

THE COMPETITION WALL
Het overhang gedeelte met een deel dat in 35 graden hoek zit een ander gedeelte met een buikje. Hier vond je een aantal vette boulders. Heel fysiek en krachtige passen maar ook coordinatie. Rest van de hal is qua wanden en volumes heel divers. Licht overhangig, plaat, mantel volumes en buikjes afgewisseld met compressie boulders op de hoek van de wanden.

Buikje

BOARD ROOM
Achterin vind je de trainingswanden voor de diehards. Moonboard systeem en een trainingswand met klimpgrepen.

Moonboard, 2e under construction

Er is niet bespaard op klimgrepen en we zien van alles hangen op de muur. Mooie grote interessante grepen die het visueel aantrekkelijk maken om in de wand te hangen. Wanneer de wanden doorlopen tot de tweede verdieping dan wordt daar goed gebruik van gemaakt. Er is genoeg te doen qua boulderen. Wij vonden het oranje circuit de leukste set boulders hebben. Deze waren vooral speels en fysiek met grote passen en grepen. Voor de klimmers die houden van traditioneel randjes trekken was er ook genoeg van die stijl. Ook was er heuse handjam achtige boulder tussen de 6C-7A gradatie.

Hieronder een aantal video’s van de boulders die wij hebben gedaan.

Beta Boulders Amsterdam
Stadionplein 18
1076 CM Amsterdam

https://www.betaboulders.nl

  • Over 180 boulder problems
  • Indoor climbing for all levels of experience
  • Climbing training area with 2x LED moonboards
  • Circuit board to train endurance
  • Specialist fitness and cross-training areas
  • Co-working desks
  • Onsite cafe serving snacks and drinks

Toegangsprijs 11 euro (tijdelijk 10 euro)
Rittenkaart 10 stuks 99 euro (tijdelijk 89 euro)
Lidmaatschap 75 euro (tijdelijk 59 euro)

Boulder pofzak nodig? Bekijk ze op POFZAK.COM
boulder pofzakken

Plaats een reactie